ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ (αφορά όλα τα ζώδια)

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ (αφορά όλα τα ζώδια)

ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Στο μήνα του Αιγόκερω (αφορά  όλα τα ζώδια)

Κάθε χρόνο ετούτην την εποχή (21/12-19/1) ο άνθρωπος μαθαίνει να υποχωρεί και να μην κάνει κακή χρήση της όποιας του δύναμης, καθώς η υποχώρηση και η υπομονή δείχνουν εσωτερική ωριμότητα. Μέσω αυτών γίνεται η προετοιμασία για τη λήψη της μεγάλης εντολής, που είναι η είσοδος της ψυχής στην κατοικία του πατρός της. Αυτή η διαδικασία συμβολίζει την πορεία της ψυχής προς το «βουνό» της μύησης, δηλαδή στο σημείο του εξαγνισμού της.

Έτσι λοιπόν, μόνο όποιος έχει εσωτερική ωριμότητα μπορεί να είναι μία ανώτερη προσωπικότητα και δίκαια να κατέχει τη θέση στην κορυφή που πάντα επιδιώκει.

Όλες οι κορυφές των βουνών, σε αυτές που αναρριχώνται οι μύστες συνδέονται με τον Αιγόκερω (ο Μωυσής στο όρος του Σινά, ο Ιησούς στο όρος των Ελαιών –της Μεταμόρφωσης, κ.λπ.).

Σε τούτη τη χρονική περίοδο λοιπόν όλοι μπορούμε να τολμήσουμε την αναρρίχησή μας στο βουνό της κοινωνικό-επαγγελματικής μας καταξίωσης. Όμως για να έχουμε αποτέλεσμα, απαιτείται αποφασιστικότητα και εφόσον πετύχουμε το στόχο δεν πρέπει να παραμείνουμε στις «δάφνες» μας, καθώς ποτέ δεν πρέπει να πιστεύομε ότι έχουμε πετύχει την πλήρη ολοκλήρωσή μας και να έχουμε γίνει άτρωτοι. Είναι όπως ο μύστης αγωνίζεται να ανέβει στην κορυφή του βουνού ανοίγοντας την πύλη για την ανώτερη συνειδητότήτα και στη συνέχεια χρειάζεται να κατέβει πάλι, για να μεταφέρει σε μας το φως της γνώσης.

Ο άνθρωπος που λειτουργεί με γνώμονα αυτήν τη λογική σταδιακά απομονώνεται και ενώ εξωτερικά φαίνεται μεγάλος, μέσα του όλα μικραίνουν. Αυτό στον εσωτερισμό αναφέρεται ως «η σκοτεινή νύχτα της ψυχής». Πράγματι, όποιος επιμένει να μείνει αυστηρά προσκολλημένος στις απαιτήσεις του Εγώ του, χωρίς να ερευνήσει τι γίνεται πέρα από αυτό, είναι λογικό να οδηγηθεί στην αυτοαπομόνωσή του. Έτσι λοιπόν, με τη ευαγγελική ρήση «Τι κι αν κερδίσεις όλον τον κόσμο και χάσεις την ψυχή σου» δίνεται το επισφράγισμα της κακής χρήσης των δυνάμεων μας.

Ένα από τα σημεία του σώματός μας που χρησιμοποιείται για την εξιλέωσή μας είναι τα γόνατα, τα οποία μάλιστα αντιστοιχούν στον Αιγόκερω και στον εξουσιαστή πλανήτη του τον Κρόνο. Όταν λοιπόν αγωνιζόμαστε να φτάσουμε εκεί που στοχεύουμε συχνά λέγεται η λέξη «γονάτισα» με «γονάτισε» κ.λπ. Όπως ο Ιησούς, ένας Θεός γονάτισε και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, έτσι και ο άνθρωπος που θέλει να αναρριχηθεί στα ύψη της γήινης δόξας, οφείλει να είναι πάντα συνειδητοποιημένος απέναντι σε αυτούς που του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, πολύ περισσότερο, όταν αυτοί τον βοηθούν να ανέβει στο «βουνό» του.

Θα μπορούσε όμως να αναρωτηθεί κάποιος γιατί θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Η απάντηση υπάρχει στο βιβλίο τωνΠροφητειών 4ος τόμος. Εξάλλου το παρόν κείμενο είναι ένα απόσπασμα του.

 

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.