ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - BLOG

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Τι φερνει για την χωρα η Νεα Σεληνη - Ηλιακη Εκλειψη στις 9/3

«Βαριά» η έκλειψη (9/3) για την ΕλλάδαΣε έναν φοβισμένο, αποκαρδιωμένο λαό, τι πρόβλεψη μπορεί να επιχειρηθεί για τη Νέα Σελήνη – Ηλιακή Έκλειψη στις 18ο 55΄ των Ιχθύων στις 9/3/2016, με την ακόμα μεγαλύτερη καταπίεση που του προσδίδεται από τον Πλούτωνα; Κατ’ αρχάς, το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει σε πολλούς τομείς, κυρίως της οικονομίας: ως χώρα δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Οι κατασχέσεις θα γίνονται, βρώμικο χρήμα θα ξεπλένεται, τα φορολογικά θα γίνονται όλο και περισσότερο δυσβάσταχτα, με τους πρόσφυγες όλο και κάτι θα γίνεται και όλο κάτι θα το χαλάει. Και οι εκτός Ελλάδας, φίλοι και «φίλοι», θα συνεχίζουν το ύπουλο παιχνίδι τους...

Περισσότερα...

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΙΣ 14/8 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΙΣ 14/8 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣΗ δεύτερη Πανσέληνος του Ιουλίου μπορεί να είχε προκαλέσει πολύ συζήτηση κυρίως γύρω από τα όσα μνημονιακά που θα συνέβαιναν, τώρα όμως με τη ΝΣ του Αυγούστου θα έχουμε την εικόνα των όσων θα τείνουν να γίνουν αποδεκτά και εκείνων που θα προκαλούν τις αντιδράσεις. Ωστόσο, τα φεγγάρια του Αυγούστου εμφανίζονται κάπως περίεργα καθώς ορισμένα γεγονότα σχετικά με τα προ απαιτούμενα... Θα δείχνουν μία πιο βελτιωμένη εικόνα, όμως από το τέλος του Αυγούστου θα διαφοροποιηθεί και πάλι με ορισμένους να τα εγκρίνουν και ορισμένους άλλους να τα επικρίνουν με περισσότερο φανατισμό...

Περισσότερα...

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣΟι ακτινοβολίες του σύμπαντος και κυρίως των κοντινών πλανητών είναι εκείνες που δίνουν στον άνθρωπο τις διάφορες ιδέες για τις εφευρέσεις. Γιατί, αν το καλοσκεφτεί κανείς είναι αντιγραφή των όσων υπάρχουν στο Σύμπαν. Όμως οι ακτινοβολίες αυτές έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον, αφού εξαρτώνται από τις προδιαγραμμένες κινήσεις των πλανητών, τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να επισημάνει, καθώς φτάνουν σε αυτόν με την μορφή ηλεκτρομαγνητικών ροπών, ακτινοβολιών.

Περισσότερα...

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΙΣ 4/5 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΙΣ 4/5 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣΚύριε Πρωθυπουργέ μόνο λίγες ημέρες ακόμα και έφτασες… Όμως συγκρατημένα… Τόση αγωνία και ανασφάλεια νομίζω ότι δεν την έχει νιώσει ο Ελληνικός λαός στην τελευταία 5ετία και το ερώτημα είναι αν είναι δικαιολογημένη. Στην παρούσα Πανσέληνο μας δίδονται απαντήσεις σε ότι μας έδωσε η ΝΣ της 18/4, η οποία εκτός των άλλων μας ενίσχυσε μ ένα χρυσό μετάλλιο το οποίο δεν έτυχε της προβολής που του άξιζε. ίσως γιατί υπήρχε και υπάρχει ο φόβος γύρω από την κακή οικονομική μας κατάσταση.

Περισσότερα...

H ΣΤΩΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

H ΣΤΩΙΚΗ ΣΚΕΨΗΓια να καταλάβει ένας αμύητος τη λογική και την έννοια του εμπειρισμού, του στωικισμού θα πρέπει να τη μελετήσει σε βάθος για μεγάλο διάστημα. Χοντρικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο στωικός εμπειρισμός είναι η πρώτη λέξη της σοφίας, η οποία μπορεί να οριστεί σαν αρμονία ανάμεσα στην εσωτερική εμπειρία και την εμπειρία την οποία αποκτά ο άνθρωπος μέσα στον κόσμο που ζει. Όσον αφορά τη φαντασία οι Στωικοί έλεγαν ότι αυτή έχει ένα αντικείμενο για υπόβαθρο το «φανταστικό». Σύμφωνα με τον Κικέρωνα: η φαντασία είναι μία εντύπωση που αναπαράγει εκείνο από το οποίο προέρχεται και που δε μπορεί να εκφράσει εκείνο από το οποίο δεν προέρχεται. Αλλά πάντως, επειδή η πλήρης ανάλυση της φιλοσοφίας του στωικισμού είναι σχεδόν αδύνατη, εδώ θα αρκεστούμε σε μία σύντομή αναφορά στις βασικές αρχές της. 

Περισσότερα...

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΗ δημιουργία του Σύμπαντος, όπως το γνωρίζουμε σήμερα και ιδιαίτερα της ζωής επί της Γης, απασχόλησε ευθύς αμέσως τον άνθρωπο, αμέσως μόλις έφαγε από το «δέντρο της γνώσης», δηλαδή συνειδητοποίησε την ύπαρξη του και ανάλογα με την, κατά καιρούς πνευματική του στάθμη ή κατά κλάδους απασχολήσεις, ερμήνευσε το μυστήριο της Δημιουργίας κατά διαφορετικούς τρόπους. Στη διαφορά των τρόπων και απόψεων, συνετέλεσε και το σημείο της Δημιουργίας όπου κατοικούσε, γιατί αλλιώς φτάνουν σε κάθε σημείο οι ηλεκτρομαγνητικές ροπές, οι οποίες δημιούργησαν αρχικά τις σκέψεις και τις ιδέες. Γι’ αυτό έχουμε διάφορες θρησκείες και μύθους.

Περισσότερα...

Από το βιβλίο μου ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΗ ΖΩΔΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
ΚΡΙΟΣ
Συμβολίζει το ξεκίνημα της ψυχής στον υλικό κόσμο μέσω του νου.
"- Σπείρε μια σκέψη και θέρισε μια πράξη.
- Σπείρε μια πράξη και θέρισε μια συνήθεια.
- Σπείρε μια συνήθεια και θέρισε χαρακτήρα.
- Σπείρε χαρακτήρα και θέρισε πεπρωμένο."

Περισσότερα...

ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣτη σημερινή Αστρολογία, έχει οικειοποιηθεί η ιδέα ότι αφού ο κόσμος αποτελεί ένα σύνολο, όσα συμβαίνουν εις αυτόν σχετίζονται μεταξύ τους κάθε στιγμή. Έτσι, αν συλλάβουμε την ιδιότητα του προτύπου κάθε στιγμής μπορεί να έχουμε τη δυνατότητα να προβλέψουμε την εναλλασσόμενη ροή των γεγονότων.

Για να μπορούμε όμως, να κάνουμε πρόβλεψη θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την κίνηση της Σελήνης ως του πιο γρήγορου κινουμένου ουρανίου σώματος και το οποίο αντανακλά τη λήψη και την εκπομπή των δραστηριοτήτων μεταξύ Ηλίου και Γής.

Περισσότερα...

ΤΟ ΚΑΡΜΑ

ΤΟ ΚΑΡΜΑΣτον τέταρτο οίκο υπάρχουν πολλά κρυμμένα πράγματα που πρέπει να βρεθούν και να ξεκαθαριστούν. Με ποιό τρόπο θα ρωτούσε κάποιος. Απλά με το να μάθουν οι άνθρωποι να ακούν την εσωτερική φωνή τους, καθώς αυτή η φωνή δουλεύει μέσω του τετάρτου οίκου και φυσικά μέσω της Σελήνης. Από εδώ ανοίγεται το κανάλι της διαίσθησης από την οποία ξεπηδούν οι εμπνεύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους στοιχειοθετούν το μέγεθος και την ποιότητα της δημιουργικότητας τους. Και δεν είναι καν αυτή η αναφορά μου υπερβολική αν ο ερευνητής σκεφθεί ότι ο επόμενος οίκος είναι ο πέμπτος μέσω του οποίου αποδεικνύεται το μέγεθος της δημιουργικότητας του. Άλλωστε γι αυτόν το λόγο βρισκόμαστε εδώ στο γήινο εκπαιδευτικό σχολείο να δημιουργούμε… να έχουμε… και να είμαστε...

Περισσότερα...

Απόσπασμα από το βιβλίο μου ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, Σελ. 68

ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣτην πράξη λοιπόν το ζευγάρωμα σε φυσικό επίπεδο ξεκινά από το:
- Πρώτο, κατώτερο σημείο με την επαφή των γεννητικών οργάνων, μεταξύ δύο διαφορετικών, σε φύλο, σωμάτων και είναι μικρής χρονικής διάρκειας.
- Στο δεύτερο επίπεδο, στο οποίο λειτουργεί η ενστικτώδης παρόρμηση, προκαλείται η έλξη. Έτσι, στο ζευγάρι προκαλείται αμοιβαίο πάθος. Εδώ μπορεί να υπάρξει έλξη και από όμοιο φύλο. Ο χρόνος διάρκειας ορίζεται από την επιθυμία.

Περισσότερα...

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.