ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΟΥΡΑΝΟΣ - Η δύναμη της διαφοροποίησης

ΟΥΡΑΝΟΣ - Η δύναμη της διαφοροποίησηςΟ Ουρανός θεωρείται ένας πραγματικά πολύπλοκος πλανήτης και μόνο από το γεγονός ότι διαφοροποιεί τις ακτινοβολίες (επιρροές) των άλλων πλανητών, όταν σχηματίζει κάποια όψη (καλή ή κακή) μαζί τους, είναι αρκετό για να αντιληφθούμε τη δυναμική επίδρασή του. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν, στο παρόν δοκίμιο, να εξερευνήσουμε αυτή καθαυτή τη φύση του πλανήτη, έτσι ώστε να κατανοήσουμε και τη δράση του αλλά και το πώς –ανάλογα με τις όψεις που δημιουργεί στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας– επηρεάζει το χαρακτήρα μας.

Περισσότερα...

Οι δεσμοι της Σεληνης ως χρησιμοι οδηγοι

Οι δεσμοί της Σελήνης ως χρήσιμοι οδηγοίΗ άποψη των αστρολόγων για τους Δεσμούς της Σελήνη είναι αρκετά διχασμένη. Μερικοί δεν ασχολούνται καθόλου με αυτούς, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η θέση τους στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι πολύ σημαντική. Σύμφωνα με την Αστρονομία, Δεσμοί καλούνται τα σημεία τομής της τροχιάς που διαγράφει η Σελήνη γύρω από την εκλειπτική της Γης με τον Ήλιο. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο που συναντά η τροχιά της Σελήνης, κινούμενη από Νότο προς Βορρά, την εκλειπτική της Γης.

Περισσότερα...

ΟΨΗ ΕΝΑΜΙΣΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ (135 μοίρες)

Όψη Ενάμιση Τετραγώνου (135 μοίρες)Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητή η όψη των 1350 λαμβάνουμε ως αρχή του μετρήματος την (00) μοίρα του Κριού, έτσι βλέπουμε ότι εκτείνεται μέχρι τη 15η μοίρα του Λέοντα, και τη 15η μοίρα του Σκορπιού. Και μόνο από το γεγονός ότι οι πλανήτες που εμπεριέχονται σε δύο διαφορετικά στοιχεία (Λέων – φωτιά, Σκορπιός - Νερό) όπως επίσης και ότι αποτελεί το άθροισμα των 90 μοιρών = τετράγωνο και 45 μοιρών = ημί τετράγωνο δείχνει αμέσως ως όψη την πολυπλοκότητα της κυρίως όσον αφορά τις ακραίες τάσεις συμπεριφοράς του ανθρώπου (περίπλοκη έκφραση ιδεών και συναισθημάτων).

Περισσότερα...

Ο ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ

Ο Ενδέκατος ΟίκοςΑν ο πέμπτος οίκος ενός ατόμου είναι προβληματικός σε σχέση με τη συμπεριφορά ενός παιδιού του και ο ενδέκατος είναι επίσης προβληματικός, τότε μπορεί να πει κάποιος σε τι καλό μπορεί να φιλοδοξεί αυτός ο γονέας. Και όμως όλο και κάποιοι διέξοδοι θα υπάρχουν μέσω των συμπληρωματικών οίκων. Βέβαια, θα χρειαστεί να γίνουν εντονότερες προσπάθειες. Αν όμως, ο ενδέκατός του είναι αισιόδοξος οι καλοί στόχοι του, για το έστω προβληματικό (ανυπάκουο κ.λπ.) παιδί του με κάποιο τρόπο θα πραγματοποιηθούν..!

Περισσότερα...

ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ

Ζωδιακός πυρήνας και αρμονική ζωήΗ ανάλυση του αστρολογικού χάρτη δείχνει ακόμα και λεπτομέρειες αρκεί να γνωρίζει ο ερευνητής πώς να τις εντοπίσει, όπως είναι ο Ζωδιακός πυρήνας ο οποίος αποκαλύπτει και αυτές τις ανισορροπίες του Εγώ. Αυτό επιτυγχάνεται μετά από μία σχολαστική έρευνα των θέσεων που κατέχουν οι πλανήτες στο γενέθλιο ωροσκόπιο...

Περισσότερα...

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Λίγο, πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σύσταση ενός γενεθλίου ωροσκοπίου, καθώς στην απλή του μορφή δίνει κάποια ιδέα του χαρακτήρος και ορισμένων σημαντικών γεγονότων της ζωής (σταδιοδρομία, υγεία, γάμο, κ.λ.π). Γενικά, στο ωροσκόπιο βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, αποτυπωμένη ολόκληρη η ζωή του ανθρώπου αλλά αυτό μπορεί να περιγραφτεί από έναν ιδιαίτερα πεπειραμένο αστρολόγο. Ας δούμε λοιπόν, τα καίρια σημεία του ωροσκοπίου.

Περισσότερα...

ΟΨΕΙΣ (Γωνιώδεις αποστάσεις)

ΟΨΕΙΣ (Γωνιώδεις αποστάσεις)Oι όψεις είναι το σημαντικότερο κομμάτι της αστρολογίας. Αυτές είναι που καθορίζουν την τελική επιρροή των πλανητών. Κάθε πλανήτης έχει τα κύρια χαρακτηριστικά του και πολλά άλλα που επηρεάζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον του με επιπτώσεις σε επίπεδο οργανικό – ψυχολογικό - βιολογικό - κοινωνικό. Για αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά τη φύση του κάθε πλανήτη και τις επιρροές του πάνω στις αντίστοιχες λειτουργίες. Οι επιρροές των πλανητών ρυθμίζονται από τη θέση τους στο ζωδιακό και τον οίκο. Καθώς και από τις μεταξύ τους αποστάσεις, (γνωστές ως όψεις, η γωνιώδεις αποστάσεις). Οι όψεις εξουδετερώνουν, μειώνουν ή επαυξάνουν την επιρροή των πλανητών ανάλογα με την περίπτωση. Κάθε πλανήτης σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται εκπέμπει - ανάλογα της φύσης του - κάποια ακτινοβολία. Η συνισταμένη των παρατηρούμενων ακτινοβολιών μεταφέρει στο συγκεκριμένο σημείο, που μας ενδιαφέρει, το αποτέλεσμα αρνητικό ή θετικό.

Περισσότερα...

EΝΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ - ΦΙΛIΕΣ

EΝΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ - ΦΙΛIΕΣΦιλία-ελπίδα-πίστη-εμπιστοσύνη-εύνοια-έπαινος-στόχοι-γνωριμίες-υποστηρίξεις-υπερβάσεις-ευχές. Ο ενδέκατος οίκος είναι το προτελευταίο σκαλοπάτι ανέλιξης του ανθρώπου. Για αυτό, πριν από οποιαδήποτε ερμηνεία του θεωρώ ότι χρειάζεται να ερευνηθούν και όλοι υπόλοιποι οίκοι. Πολλοί αστρολόγοι έχω παρατηρήσει ότι δεν δίδουν ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο οίκο. Κι όμως, μαζί με τον δέκατο δείχνει την προς τα έξω εικόνα των ανθρώπων, βέβαια με διαφορετικό τρόπο, αλλά πάντως μέσα από ένα παρόμοιο κοινωνικό-επαγγελματικό πρίσμα Το οποίο μετά τα οικογενειακά βιώματα είναι τα επόμενα «μεγάλα χαρτιά» των ανθρώπων στη ζωή, αν λοιπόν στο δέκατο οίκο ο άνθρωπος αναλαμβάνει υποχρεώσεις για τις οποίες παίζει «κορώνα γράμματα» το όνομά του προκειμένου να εδραιώσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του και παράλληλα την κοινωνική αποδοχή του, καθώς αυτά είναι αλληλένδετα, στον ενδέκατο οίκο δε του φτάνουν μόνο αυτά.

Περισσότερα...

ΟΨΗ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΞΑΓΩΝΟ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΞΑΓΩΝΟΤο μεγάλο εξάγωνο το συναντάμε πολύ σπάνια στα γενέθλια ωροσκόπια. Σε αυτό εμπεριέχονται τουλάχιστον έξι (6) πλανήτες, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με όψη 60ο Στο μεγάλο εξάγωνο σχηματίζονται έξι τρίγωνα τα οποία αποτελούν δύο μεγάλα τρίγωνα και τρεις αντιθέσεις. Οι αντιθέσεις σε αυτά τα εξάγωνα δηλώνουν την επιθυμία της προσφοράς και τη δυνατότητα για την εκμετάλλευση των ευκαιριών που μας προσφέρονται μέσα από ένα ισορροπημένο και δημιουργικό τρόπο ζωής. Δηλώνουν επίσης, πολυπραγμοσύνη και ευστροφία.

Περισσότερα...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟΤο Μεγάλο τρίγωνο συνδέει τρεις ή περισσότερους πλανήτες που βρίσκονται σε τρία διαφορετικά ζώδια και συνδέονται μεταξύ τους -ανά δύο- με όψη τριγώνου (αν τα ζώδια είναι του ιδίου στοιχείου οι όψεις θεωρούνται πιο ισχυρές). Για παράδειγμα, αν σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο έχουμε τον Ήλιο στην 5η μοίρα του Κριού, τον Δία στην 7η μοίρα του Λέοντα και τον Άρη στη 2η μοίρα του Τοξότη, έχει σχηματιστεί ένα μεγάλο τρίγωνο του στοιχείου της φωτιάς. Στην παραδοσιακή Αστρολογία, το μεγάλο Τρίγωνο θεωρείται ως ένα από τα πλέον θετικά στοιχεία σένα ωροσκόπιο, διότι υποδηλώνει υψηλό ιδεαλισμό, ενόραση, δημιουργικές ικανότητες και γενικά ευμάρεια.

Περισσότερα...

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.