ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

TΟ ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ

Το Άγιο ΔισκοπότηροΗ πρώτη αναφορά στο Άγιο Δισκοπότηρο έγινε πριν 800 χρόνια περίπου, από ένα γάλο ποιητή, τον Κρετιέν ντε Τρουά, ο οποίος το περιέγραψε ως ένα αντικείμενο το πολυτιμότερο θησαυρό του κόσμου. Αργότερα, σύμφωνα με το Γερμανό συγγραφέα Γιουλφραμ φον Εσενμπαχ το δισκοπότηρο ήταν ένα τεράστιο σμαράγδι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή μιας αδελφότητας ευγενών ιπποτών, οι οποίοι το έκρυβαν σε ένα ορεινό κάστρο.

Περισσότερα...

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ… UFO

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ… UFOΕδώ και 50 χρόνια την ίδια εποχή τον Οκτώβριο συμβαίνουν παράξενα πράγματα στον Ουρανό της Βρετανίας. Περίεργες λάμψεις αλλόκοτα σχήματα …ιπτάμενα Πούρα… Ωστόσο, κατά διαστήματα υπάρχουν επίσης μαρτυρίες τέτοιων περιστατικών και εδώ στον Ελλαδικό χώρο. Είκοσι χρόνια πριν, Οκτώβριο μήνα, εξερράγη ο Ουρανός πάνω από τη Βρετανία σε μία σειρά εκπληκτικών εκρήξεων φωτός. Άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) είχαν εμφανιστεί και πολλά χρόνια πριν, αλλά ποτέ σε αυτήν τη συχνότητα. Όλα άρχισαν ένα πρωινό τον Οκτώβριο το 1967. Ο Κρίστοφερ Γκάρνερ επέστρεφε από ένα μακρινό ταξίδι στο σπίτι του στο Χαθερλεϊγκ κοντά στο Έξτερ. Επειδή αισθάνθηκε να νυστάζει, πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε μία άκρη...

Περισσότερα...

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ...

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ...Η ευχή που δίνεται με αγάπη, από καρδιάς έχει μεγαλύτερη αξία καθώς έχει περισσότερες πιθανότητες πραγμάτωσης. Υπάρχουν και ευχές που δίνονται αδιάφορα, μόνο τυπικά. Και εκείνες που έχουν σαν σκοπό τους να κατακεραυνώσουν την ασπίδα προστασίας μας προκαλώντας αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που μας εύχονται. Η ευχή λοιπόν είναι κάτι σαν επίκληση σαν την έκφραση μιας επιθυμίας...

Περισσότερα...

ΥΠΝΩΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Υπνωτιστική ΔιαδρομηΑν και έχουν δοθεί πολλές μέθοδοι της υπνωτιστικής μεθόδου και πλησιέστερες παραλλαγές της Τεχνικής Χριστός η αναφερόμενη αποτελεί μία ζωντανή λεπτομερή και ικανή μέθοδο για προσεχτικό, κατευθυντήριο έλεγχο. Δυστυχώς, όμως η υπνωτιστική αναδρομή «δεν» είναι αποτελεσματική για όλους όσους το επιχειρούν, καθώς μόνο ένα σχετικά μικρό ποσοστό ανθρώπων είναι ικανό να επιτυγχάνει σε βάθος την υπνωτιστική έκσταση. Ωστόσο, σε πολλούς ανθρώπους η συνειδητή (ευσυνείδητη) εφαρμογή της αναφερόμενης τεχνικής, συχνά προκαλεί ζωντανές και συντριπτικά οξυδερκείς παραστάσεις μέσα στις παρελθούσες ζωές - και να δώσει αυτές τις εικόνες χωρίς απώλεια συνείδησης.

Περισσότερα...

ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΖΩΗ

ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΖΩΗTι ψυχολογικές αντιδράσεις και μεταμορφώσεις μπορεί να προκαλέσει μία επιθανάτια εμπειρία στο άτομο που θα τη ζήσει; Πόσο δυναμωμένος μπορεί να βγει από αυτή τη δοκιμασία και με πόσες επιπρόσθετες επιθυμίες και «πιστεύω» για την επίγεια ζωή του που του ξαναχαρίστηκε; Και με πόσο περισσότερο κουράγιο και αποφασιστικότητα αλλά και περισσότερα ενδιαφέροντα ξανά ρίχνεται στο στίβο μιας ζωής, που ίσως πρωτύτερα να μην είχε υπολογίσει την αξία της; Dr. Ρινγκ, Κένεθ καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, ειδικός στις επιθανάτιες εμπειρίες, παρατήρησε διάφορα περιστατικά και βεβαιώνει.

Περισσότερα...

ΑΣΤΡΑ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΑΣΤΡΑ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΠαρόλο που η απομυθοποίηση θεωρείται «εύκολο επάγγελμα», οι σχέσεις μύθου - επιστήμης, που συχνά περνάνε μέσα από τη μαγεία και την αστρολογία, δεν απασχολούν μόνο τους ειδικούς αλλά και κάθε απλό πολίτη ο οποίος στην καθημερινή του συμπεριφορά διαπιστώνει επηρεασμούς από δεισιδαιμονίες κ.λπ. O μύθος όμως «βιώνεται» όπως γινόταν άλλωστε και στις πρωτόγονες κοινωνίες, κατά τρόπο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εκλογίκευση. Η πίστη και η διαίσθηση του επιστήμονα, αν και συνιστούν το ασφαλέστερο «πέρασμα από τη μαγεία στη μεταφυσική» κι από εκεί στη φιλοσοφία συγκρούονται με την εγκυρότητα της «πληροφορίας». Παρόλα αυτά, θα επιχειρήσουμε μία προσέγγιση των δύο νέων συνιστωσών της «εγκληματολογικής ερμηνείας» της αστρολογίας και της Μαγείας.

Περισσότερα...

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣΗ ζωή και το έργο του Ιησού Χριστού, τέθηκε σε «αμφισβήτηση» αρκετές φορές στον προηγούμενο αιώνα. Οι άπιστοι Θωμάδες αναζητώντας ιστορικές αναφορές για το έργο του Διδασκάλου στην Παλαιστίνη δεν βρήκαν πολλά πράγματα κι έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο Ιησούς ...δεν υπήρξε. Όμως, όλες αυτές οι προσπάθειες ήταν εκ προοιμίου αποτυχημένες, διότι ερευνούσαν την επιφάνεια και όχι την ουσία. Η έλλειψη ορισμένων γνώσεων οδήγησε τους ερευνητές σε λάθος συμπεράσματα...

Περισσότερα...

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝΣχεδόν όλοι μιλάμε για το κάρμα, όμως λίγοι κατανοούν το νόημα του νόμου της αιτίας και αιτιατού. Ακόμα λιγότεροι είναι εκείνοι που έχουν αντιληφθεί ότι μας έχουν δοθεί πληροφορίες και για εκείνα που θεωρούνται κρυμμένα, άγνωστα, μυστικά, αλλά που εμείς δε δείχνουμε διάθεση ενασχόλησης με αυτά. Ίσως γιατί απαιτούνται εξιδανικευμένες εσωτερικές γνώσεις, αν το ζητούμενο δεν είναι το πώς μπορεί κάποιος να ζήσει τη σημερινή μέρα, αλλά επιθυμεί να ερευνήσει και το κάρμα του.

Περισσότερα...

ΤΟ ΜΗΛΟ

ΤΟ ΜΗΛΟΣτους μύθους και στα παραμύθια, από τον Αδάμ και την Εύα έως τον Πάρη και έως τη μάγισσα της Χιονάτης, το μήλο συνοδεύει την ιστορία του ανθρώπου. Αντιπροσωπεύει μάλιστα, αρετές και ελαττώματα, τύχη η κακοτυχία και δυνατότητες για εξέλιξη ή καταστροφή. Το σφαιρικό του σχήμα και το κεντρικό του σημείο ανακαλεί τη συμπλήρωση της πράξης και τη συγκέντρωση όλων των δυνάμεων σε ένα μοναδικό σημείο. Ο μύθος του μήλου, δηλαδή η ιστορία αυτού του τυπικού χειμωνιάτικου φρούτου - που παρουσιάζει την καλύτερη όψη του στην εποχή του κρύου και του σκοταδιού - σύμφωνα με τη δυτική παράδοση, γεννιέται μαζί με τον άνθρωπο. Και πιο συγκεκριμένα με τον πρώτο άνδρα και την πρώτη γυναίκα. Πράγματι, η Εύα προσφέρει το μήλο στον Αδάμ. Εκείνος το τρώει και αμέσως γίνεται η προσωποποίηση του κακού...

Περισσότερα...

Άγιοι, μυστικιστές, Γιόγκι κ.λ.π...

Άγιοι, μυστικιστές, Γιόγκι κ.λ.π...Αν αναλύσουμε προσεχτικά τη ζωή αυτών των ανθρώπων των αφιερωμένων ολοκληρωτικά σε μία ιδέα που πιστεύουν και υπηρετούν πάντα θα αναγνωρίσουμε σε όλους κάτι πολύ κοινό. Και αυτό είναι ο αυτοέλεγχός τους στις προσευχές και στους διαλογισμούς τους, δηλαδή πως κατορθώνουν να κυριαρχούν στο νου και στα συναισθήματά τους. Ο Άγιος καταφέρνει την αυτοσυγκέντρωση με τις προσευχές του. Ο Γιόγκι με τα μάντραμ και οι δύο εφαρμόζουν τη δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης. Δηλαδή η ουσία είναι ίδια.

Περισσότερα...

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.