ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ

Ο δεύτερος οίκος στο γενέθλιο ωροσκόπιο φανερώνει τις προδιαγραφές για τον τρόπο που θα αποκτηθούν πράγματα κυρίως σε οικονομικό επίπεδο και γενικά μας δείχνει τη δυνατότητα των συνδιαλλαγών μας (μισθοί, ακίνητα, ελεύθερα επαγγέλματα, κ.λπ.).

Εδώ ο ερευνητής του δευτέρου οίκου συχνά αναρωτιέται - εφόσον το κάθε τι που περιγράφεται στο ωροσκόπιο έχει προ συμφωνηθεί (καρμικά) - ως προς τι αυτή η μεγάλη γενναιοδωρία του Σύμπαντος Κόσμου σε ορισμένους και γιατί τόση κακομοιριά σε άλλους που φαίνεται ακόμα περισσότερο στις ημέρες μας.

Καταρχήν στις κατερχόμενες ψυχές στον υλικό κόσμο έχουν προεπιλεγεί πράγματι οι στόχοι τους. Αν θα τους πετύχουν ή δεν τους πετύχουν ή αν τους πετύχουν εν μέρει, αυτό εξαρτάται λόγω της ελευθερίας που έχουν να κάνουν οι ίδιοι τις επιλογές τους. Έτσι η ερμηνευτική διαδικασία έχει πολλές πλευρές.

Η Μία από αυτές είναι ότι σε προγενέστερες ενσαρκώσεις του, το άτομο έμαθε να λειτουργεί πολύ καλά στον οικονομικό τομέα, έτσι ώστε στην παρούσα ενσάρκωσή του εισπράττει την ανταμοιβή που του αξίζει. Εν ολίγοις, απολαμβάνει το χρήμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Μία άλλη εκδοχή είναι στις οικονομικές απολαβές του να υπάρχουν παγίδες. Για παράδειγμα, γνωρίζοντας ότι το χρήμα ρέει άφθονο, να μη νοιάζεται να το συντηρήσει κάνοντας υπερβολικές σπατάλες και καταχρήσεις. Μία άλλη περίπτωση είναι να κάνει καινούριες επενδύσεις χωρίς την κατάλληλη εμπειρία ή χωρίς να είναι βέβαιο για τις σωστές επιλογές του κ.λπ., κλπ. Με συνέπεια το άτομο να εμπλέκεται σε προβλήματα, για τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να βρεθούν λύσεις. Αυτό όμως σημαίνει ότι χρειάζεται να πάρει μαθήματα οικονομικής φύσης. Όμως στην ανθρώπινη ζωή εκτός από την ευημερία υπάρχει και η κακοτυχία, υπάρχει και η φτώχεια.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ

Όμως, αν έχουμε κατανοήσει πόσο αλληλένδετη είναι η γήινη ζωή με τη Συμπαντική, τότε ξέρουμε ότι στο Σύμπαν υπάρχουν και όλα τα αγαθά και πολλά, πολλά περισσότερα τα οποία υπάρχουν από καταβολής κόσμου με το δικαίωμα να αποκτούμε ότι χρειαζόμαστε. Μη ξεχνάμε και την ευαγγελική ρήση «ζητήσετε και θα σας δοθεί». Έτσι λοιπόν. απευθυνόμενοι στη Συμπαντική τράπεζα μπορούμε να λάβουμε αυτό που μας αναλογεί…

Ας δούμε όμως την πλευρά της ύλης. Ξέρουμε ότι το πρώτο της ξεκίνημα άρχισε από το τίποτα. Στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε μέσω των φυσικών δυνάμεων για κάποιο απώτερο σκοπό του Ύψιστου Δημιουργού. Γι’ αυτό και η ύλη ισοδυναμεί με τον αριθμό μηδέν (0), διότι επλάσθη εκ του μηδενός. Και ότι δημιουργείται εκ του μηδενός, υπόκειται εις το νόμο της φθοράς. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι τον υλικό πλούτο το ζητά η κατώτερη μας φύση. Η ανώτερη μας επιδιώκει τον πνευματικό πλούτο, γι’ αυτόν το λόγο ανήκει και ετούτος στον δεύτερο οίκο, αφού και αυτός είναι ένα προσωπικό μας απόκτημα. Ως εκ τούτου, τίποτα δεν εμποδίζει τον άνθρωπο να απολαμβάνει και τα δύο αυτά αγαθά. Γι’ αυτό ο δεύτερος οίκος θέλει πολύ βαθιά έρευνα, καθώς το χρήμα είναι ένα πολύ δυνατό μέσο στα χέρια του ανθρώπου, αφού το ίδιο σώζει και το ίδιο σκοτώνει.

Σημείωση: το παρόν κείμενο είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου οι «διάδοχοι οίκοι» - της σειράς καρμική Αστρολογία - το οποίο σύντομα θα εκδοθεί και θα διακινηθεί από το γραφείο μου.  

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.