ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Το ωροσκόπιο αποτελεί ένα μοναδικό σύστημα πρόβλεψης και διάγνωσης μαζί βασισμένο σε μία δυναμική εσωτερική σχέση του συνόλου των πλανητών και των ζωδίων όπως αυτά επιδρούν σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις. Εκτός από την ελπίδα που προσφέρει σε ωθεί κυρίως στην αυτογνωσία και την κατανόηση.

Η Ερμηνεία του ωροσκοπίου σε σχέση με την ψυχολογία δεν παρουσιάζει καμία βασική διαφορά αφού εξυπηρετεί τους ίδιους σκοπούς.

Ο τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του …προβλήματος συνίσταται σε μία λέξη την ψυχοθεραπεία αφού δουλειά του αστρολόγου είναι να προσφέρει στον «επισκέπτη» του υποστήριξη, καθοδήγηση, επιβεβαίωση, ελπίδα, μείωση των ενοχών του, μέσα από τη συζήτηση. Ασκεί λοιπόν και αυτός ένα είδος «ψυχοθεραπείας». Έτσι ο κάθε θεραπευτής αποβλέπει στο να δημιουργήσει σιγουριά στον επισκέπτη του αποκτώντας την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την κατανόηση του.

Ο επισκέπτης που δείχνει συμπτώματα δυσπροσαρμοστικότητας δε θα μπορέσει να λύσει εύκολα τα προβλήματα του και επιπλέον θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν άνθρωποι που δυσανασχετούν, όταν ο αστρολόγος αναφέρεται σε πράγματα που ήδη γνωρίζουν. Αν και αυτό στην πραγματικότητα είναι ένα θετικό σημείο για την αστρολογία της οποίας φαίνεται η αξία. Όμως εδώ είναι και η αξία του αστρολόγου, ο οποίος θα πρέπει να νιώσει τα προβλήματα του πελάτη.

Ένα άτομο που μπορεί να υποφέρει από συμπτώματα οξείας νεύρωσης δεν πρόκειται να ωφεληθεί από έναν αστρολόγο ο οποίος θα δικαιολογήσει αυτό το περιστατικό σα συνέπεια της κακής επίδρασης του Ουρανού ή ενός δυσαρμονικού Ερμή.

Δεν υπάρχει πάλι καμία θεραπευτική αγωγή, όταν για παράδειγμα ένας αστρολόγος που δεν έχει πείρα στην κλινική ψυχολογία να αποδίδει το φόβο του επισκέπτη του για τα αεροπλάνα στο δυσαρμονικό γενέθλιο ένατο οίκο του. Σε αυτήν την περίπτωση αυτός ο άνθρωπος δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την ερμηνεία του ωροσκοπίου του πολύ δε χειρότερα αν ο αστρολόγος είναι άπειρος στο επάγγελμα – και μη φανεί περίεργο- αν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ασθένεια –φόβος του επισκέπτη του οφείλεται σε ένα βεβαρημένο του κάρμα. Ή γιατί τυχαίνει να είναι βεβαρυμμένος και ο δωδέκατος οίκος του …και το εξωφρενικό, αυτός ο αστρολόγος νιώθει και ευχαριστημένος για την ερμηνεία που έδωσε.

Ο συμβουλευόμενος (επισκέπτης - πελάτης)
Μεταξύ πελάτη και αστρολόγου καλό είναι να υπάρχει συνεργασία, δηλαδή να δίνονται στον αστρολόγο και χρήσιμες πληροφορίες από το παρελθόν του επισκέπτη του. Ωστόσο η σύνταξη του ωροσκοπίου είναι απαραίτητη καθώς ορισμένοι επιθυμούν, όπως λένε ότι θέλουν μόνο πρόβλεψη χωρίς ανάλυση, αλλά ο αστρολόγος από κάπου πρέπει να αρχίσει. Ο αστρολόγος δεν έχει μαντικές ικανότητες να μαντέψει τι τον απασχολεί, ούτε ενδιαφέρεται να μάθει την ηλικία των επισκεπτών του από περιέργεια, ούτε είναι μάγος να κάνει θεαματικά τεχνάσματα. Αν ο πελάτης προσπαθήσει να κρύψει το λόγο της επίσκεψής του , τότε είναι προτιμότερο γι’ αυτόν να επισκεφθεί μία χαρτορίχτρα. Εν ολίγοις, ο πελάτης δεν πρέπει να κρύψει το πρόβλημα που τον απασχολεί όπως δε θα έκρυβε τα συμπτώματα μιας ασθένειας από το γιατρό του.

Γιατί λοιπόν η συμβουλή ενός αστρολόγου θα πρέπει να βρίσκεται σε διαφορετική μοίρα; Η αστρολογία είναι θεραπευτική τέχνη, δεν είναι παιχνίδι.

ΓΕΝΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Ο αστρολόγος
Από την άλλη και ο αστρολόγος οφείλει να σέβεται και να προσέχει τον επισκέπτη του και να μεταφράζει το ωροσκόπιο με κατανοητό τρόπο και συμβουλευτικό.

Αν για τους αστρολόγους ήταν σήμερα απαραίτητο από το νόμο να είναι στο ίδιο επαγγελματικό επίπεδο με τους ψυχιάτρους και τους γιατρούς πολλοί αστρολόγοι που χαρακτηρίζονται από ανικανότητα θα αντιμετώπιζαν ποινικές κυρώσεις! Η αμέλεια στη σύνταξη του ωροσκοπίου δεν είναι λιγότερο συγχωρήσιμη από την αβλεψία σε μία διάγνωση γιατρού! Η ανικανότητα στη σημερινή αστρολογία οφείλεται και στο λάθος πολλών δασκάλων αστρολόγων που δεν επιπλήττουν τους μαθητές τους όταν αυτοί δεν έχουν ολοκληρώσει το βασικό κύκλο μαθημάτων και μπαίνουν στην πρακτική εξάσκηση. Είναι μεγάλο σφάλμα όλων αυτών που συντάσσουν ωροσκόπια και τολμούν προβλέψεις μετά από μελέτη μερικών φυλλαδίων μόνο.

Αν ο αστρολόγος είναι καινούριος στη χρήση ειδικευμένων τεχνικών όπως την κοσμοβιολογία, αρμονικές, μετά-Πλουτώνιους πλανήτες θα πρέπει να συζητά γι’ αυτές τις μεθόδους και με άλλους αστρολόγους, παρά να χρησιμοποιεί τον πελάτη του σαν αντικείμενο πειραματισμού. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό το πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο του αστρολόγου. Για να μπορεί να καταλαβαίνει το επίπεδο του πελάτη του.

Η σύγχρονη αστρολογία σου παρέχει αυτή τη δυνατότητα να μπορείς να αντιληφθείς τις ιδέες, τα κίνητρα και τις ικανότητες που υπάρχουν στο κάθε άτομο χωριστά. Γι’ αυτό, ο κάθε αστρολόγος πρέπει να βλέπει το κάθε ωροσκόπιο σαν θεραπευτικό μέσο και όχι σαν ένα απλό δείκτη κατεύθυνσης από άσχετα γεγονότα της ζωής του πελάτη. Η ψυχό-αστρολογική θεραπεία ξεκινά από την έρευνα των εμπειριών του πελάτη της συνείδησής του με σκοπό να ανακαλύψει την ατομικότητα του. Το ωροσκόπιο εδώ λειτουργεί σαν ένας μεταφυσικός καθρέφτης της ψυχής που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από την υπαρξιακή αντίληψη.

Ο αστρολόγος πρέπει να είναι εκπαιδευμένος στον τρόπο Διαμόρφωση της συμπεριφοράς. Οφείλει να είναι σε θέση να ξεχωρίσει τη συμπεριφορά του πελάτη του, αν οφείλεται στους γενέθλιους πλανήτες του ή αν αυτή είναι η συμπεριφορά που διαμορφώθηκε τελικά μέσα από οικογενειακές και περιβαλλοντολογικές καταστάσεις.

Μία τεχνική θεραπείας όπου η αστρολογία προσφέρει ενεργά συμβουλές, προτάσεις, διαβεβαιώσεις και πειθώ είναι αυτής της Στήριξης. Είναι η περίπτωση που ο πελάτης βλέπει σαν τη μοναδική του λύση τον αστρολόγο. Εδώ ο ρόλος του αστρολόγου είναι πολύ σημαντικός, καθώς με πολύ ανθρωπισμό οφείλει να βοηθήσει τον πελάτη του να αποκτήσει ένα νέο νόημα η ζωή του. Μέσα όμως από τα δικά του συναισθήματα αγάπης, συμπάθειας και σεβασμού προς αυτόν.

Μία άλλη θεραπευτική τεχνική που μπορεί να εφαρμόσει ο αστρολόγος είναι αυτή του καθοδηγητή. Δηλαδή να δώσει οδηγίες στον πελάτη του πώς να λύνει μόνος τα προβλήματά του. Ο αστρολόγος υποδεικνύει τα σημεία έντασης που υπάρχουν στο ωροσκόπιο και ο πελάτης πια είναι αυτός που κατευθύνει τη συζήτηση, ενώ ο αστρολόγος λαμβάνει το δεύτερο λόγο. Ακούει και επεμβαίνει μόνο για να διορθώσει ότι δεν ερμηνεύεται σωστά.

Τις περισσότερες φορές η επίσκεψη κάποιων ανθρώπων στον αστρολόγο πραγματοποιείται όταν βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση γεμάτοi άγχος και αγωνία με χαμένη την αυτοκυριαρχία τους και όταν τους είναι αδύνατον να κουμαντάρουν τα γεγονότα και να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους. Σε αυτήν την περίπτωση ο αστρολόγος οφείλει να δείξει έναν ιδιαίτερο σεβασμό προς τον πελάτη του. Εκείνο που περιμένει με αγωνία ο πελάτης είναι πότε θα υποχωρήσουν τα προβλήματά του. Ο αστρολόγος αφού συντάξει το ωροσκόπιο, ψάχνει να βρει τις περιόδους που ο πελάτης του θα έχει ηρεμία και του υποδεικνύει επίσης σε ποιους τομείς μπορεί να δραστηριοποιηθεί περισσότερο έτσι που να ξεφύγει από τους τομείς που του προκαλούν στρες.

Υπάρχουν πελάτες οι οποίοι εμφανίζουν μία περίεργη συμπεριφορά από το γεγονός ότι τους έχουν μείνει κακές αναμνήσεις και εμπειρίες από την παιδική και εφηβική ηλικία. Σε αυτήν την περίπτωση ο αστρολόγος πρέπει αφού συντάξει το ωροσκόπιο, να γυρίσει πίσω και να δει ποιες πλανητικές επιδράσεις δέχθηκε ο πελάτης του, από διελεύσεις πλανητών και να συντάξει τα τότε προοδευτικά και ηλιακά ωροσκόπια τουλάχιστον των επτά πρώτων χρόνων της παιδικής του ηλικίας. Έτσι θα μπορεί να ξέρει κάτω από ποιες πραγματικές συνθήκες μεγάλωσε, ώστε να μπορεί να βοηθήσει τον πελάτη του να τα ξεπεράσει και να τον συμβουλέψει με ποιο τρόπο θα λύσει τα προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσει στην υπόλοιπη ζωή του για να προοδεύσει.

ΓΕΝΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια μπρος σε κάποια δυσκολία που ζουν να επισκέπτονται συγχρόνως διάφορους αστρολόγους πιστεύοντας ότι έτσι θα τους δοθεί μία πιο σωστή κατεύθυνση για τη λύση του προβλήματός τους. Μπορεί όμως, να επισκέπτονται και τον ίδιο αστρολόγο πολύ συχνά. Σε αυτήν την περίπτωση ο αστρολόγος δεν πρέπει να σχολιάσει με δυσμένεια αυτό το γεγονός αλλά να το δει με συμπάθεια. Στην πραγματικότητα αυτός ο άνθρωπος δεν ψάχνει να βρει τη λύση στο πρόβλημά του αλλά τον ίδιο τον εαυτόν του.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τραυματικές εμπειρίες από τη γέννηση τους. Εδώ, ο ρόλος του αστρολόγου είναι να μπορέσει να επιβληθεί στη θέλησή του πελάτη του με το σκεπτικό να πετύχει να τον κάνει αυτόνομο. Να του αυξήσει τη θέληση που χρειάζεται για να αξιοποιήσει ανάλογα τις δυνατότητες του.

Όταν ο Αστρολόγος έχει ένα φαντασιόπληκτο πελάτη που καθοδηγείται στη ζωή από υποσυνείδητες φαντασιώσεις, τότε σκοπός του είναι να βρει μέσα από την ανάλυση του ωροσκοπίου πώς να κατευθύνει ο πελάτης του αυτές τις φαντασιώσεις σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Μία άλλη μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση των προβλημάτων ενός πελάτη ή και περισσότερων πελατών, είναι η ομαδική θεραπεία, όπως λέγεται. Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των πελατών και του καθοδηγητή θεραπευτή αστρολόγου. Η ομαδική θεραπεία εφαρμόζεται στην Αστρολογία με την τοποθέτηση του ωροσκοπίου του πελάτη στον πίνακα έτσι ώστε αστρολόγος και προχωρημένοι μαθητές να μπορέσουν να το μελετήσουν βάσει των αμοιβαίων εμπειριών τους. Το ωροσκόπιο κάθε ατόμου σε μία τέτοια τακτική μελέτης αναλύεται και κάθε άτομο κερδίζει από την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών.

Η σχέση μεταξύ πελάτη και θεραπευτή (αστρολόγου) είναι μεγάλης σημασίας και η σχέση γίνεται συνεχώς αναπτυσσόμενη αν ο αστρολόγος μπορεί να δώσει στον πελάτη του ελπίδα, άνεση, θετικές οδηγίες και να συμβάλλει στη μείωση της αγωνίας μέσα από φιλική συζήτηση. Αν ο πελάτης μάλιστα στερείται ηθικών αρχών, αυτό το δόσιμο του αστρολόγου μπορεί να παίζει ένα πολύ θετικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που επαφίεται στον ενθουσιασμό του αστρολόγου του αποκτά και αυτός τη φλόγα της έμπνευσης και της δύναμης που του έλλειπε Τότε ο πελάτης ενθαρρύνεται και σταματά να έχει ενδοιασμούς. Το γεγονός και μόνο ότι εμπιστεύεται τον αστρολόγο του και του αποκαλύπτεται είναι αρκετό για να έχουν την καλύτερη συνεργασία.

Υπάρχουν πολλές ψυχοθεραπευτικές μέθοδοι αλλά η κλασική προσέγγιση, η ανάλυση του ωροσκοπίου που χρησιμοποιεί ο επαγγελματίας αστρολόγος με βάση τα ζώδια, τη θέση των πλανητών, τις όψεις, την οικοθεσία κ.λπ. δίνουν όλες τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη προσωπικότητα. Συνεπώς σαν συμπέρασμα έχουμε ότι: κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει το γενέθλιο ωροσκόπιο του, διότι μόνο αυτό αντικατοπτρίζει τη μοναδικότητά του.  

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.