ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - OI EKΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

OI EKΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

OI EKΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Σχετικά με τις επιδράσεις των εκλείψεων έχει δημιουργηθεί η εντύπωση της συμφοράς.
Είναι όμως έτσι;

Η πρόβλεψη για μία έκλειψη είναι μία πολύ δύσκολή υπόθεση γιατί δεν είναι μόνο η ημερομηνία και το ακριβές σημείο που θα πρέπει να παρατηρήσουμε, χρειάζονται και πολλά άλλα στοιχεία, που μόνο ένας πολύ έμπειρος αστρολόγος θα μπορέσει να αναζητήσει και ερευνήσει. Οι εκλείψεις του Ήλιου συμβαίνουν όταν αρχίζει η Νέα Σελήνη (σύνοδος Ήλιου- Σελήνης). Οι εκλείψεις της Σελήνης συμβαίνουν όταν η Σελήνη είναι σε φάση Πανσελήνου. (αντίθεση Ήλιου- Σελήνης).

Για να δημιουργηθεί ένα γεγονός από την έκλειψη σε παγκόσμια κλίμακα θα πρέπει να προβλέπεται και από τα ωροσκόπια των Ηλιοστασίων.

Η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση των εκλείψεων συμβαίνει στις χώρες εκείνες από τις οποίες το φαινόμενο γίνεται ορατό και ακόμα περισσότερο αν οι χώρες αυτές βρίσκονται πάνω στο μεσημβρινό που πραγματοποιείται η έκλειψη. Επίσης, στις χώρες και στις πόλεις που κυβερνώνται από τα ζώδια στα οποία πραγματοποιούνται οι εκλείψεις.

Για τις εκλείψεις της Σελήνης έχει βρεθεί ότι τα γεγονότα αρχίζουν αμέσως, αλλά του Ήλιου αφού περάσουν μερικοί μήνες. Δηλαδή όταν ο Ήλιος έλθει σε όψη τετραγώνου (90) μοιρ. με το σημείο που επηρεάστηκε από την έκλειψη ή σε όψη αντίθεσης (180) μοιρ. Και συνήθως τα μεγαλύτερα προβλήματα εκδηλώνονται στην αντίθεση.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι επιδράσεις των εκλείψεων είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες ανάλογα με το μέγεθος της κάθε μίας. Δηλαδή η ολική έκλειψη (τέλεια συσκότιση είναι πολύ πιο δυνατή στην επίδραση της πάνω στη Γη και στους κατοίκους της από ότι η μερική). Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι οι εκλείψεις που δεν είναι ορατές από μία χώρα δεν έχουν αισθητή ή μία ιδιαίτερη επίδραση όπως επάνω στη χώρα ή την περιοχή που πραγματοποιούνται.

Επιστήμονες ερευνητές Αστρολόγοι απέδειξαν ότι η χρονική διάρκεια μίας έκλειψης παίζει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση των γεγονότων, δηλαδή το αποτέλεσμα μίας ηλιακής έκλειψης μπορεί να φανεί μέσα σε τόσα χρόνια, ανάλογα με όσες ώρες διαρκεί το φαινόμενο. Για παράδειγμα μία έκλειψη Ήλιου που διαρκεί 2 χρόνια και 6 μήνες θα επηρεάζει τον τόπο εκείνο για δύο μήνες και 15 μέρες. Ο πιο συνηθισμένος αριθμός εκλείψεων μέσα στο χρόνο είναι τέσσερις. Δεν υπάρχουν ποτέ λιγότερές από δύο αλλά ούτε και περισσότερες από επτά.

Κατά τον Πτολεμαίο εάν μία έκλειψη συμβεί στο ανατολικό ορίζοντα, τα αποτελέσματα θα φανούν μέσα στο διάστημα των τεσσάρων πρώτων μηνών, εάν δε συμβεί στο δυτικό ορίζοντα τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο τελευταίο τετράμηνο.

Αργότερα βρέθηκε ότι η επιρροή των εκλείψεων εξαρτάται και από τη φύση των ζωδίων, όπου πραγματοποιείται το φαινόμενο. Δηλαδή, αν συμβεί σε παρορμητικό ζώδιο (Κριό, Καρκίνο, Ζυγό, Αιγόκερω) τότε προκαλούνται φόνοι, εκρήξεις, πόλεμοι, επαναστάσεις, ανατροπές καθεστώτων και κάθε είδος βίας.

Αν συμβεί σε σταθερό ζώδιο (Ταύρο, Λέων, Σκορπιό, Υδροχόο) προκαλούνται οργανωμένες δολοφονίες, πολύνεκρα ατυχήματα, εκρήξεις, σεισμοί, θεομηνίες, εκδηλώσεις ψυχασθενειών και τρέλας.
Αν συμβεί σε μεταβλητό ζώδιο (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) σημειώνονται περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Διεθνή πολιτικά ζητήματα. προβλήματα στις συγκοινωνίες και επικοινωνίες. Πρέπει όμως, να ελεγχθεί σε ποιο στοιχείο ανήκει το ζώδιο που επηρεάζεται.
Στα ζώδια της φωτιάς: μία έκλειψη θα επιφέρει εξορία, φυλακισμό, φόνο αρχηγού και γενικά επιφανούς ανθρώπου ή κυβερνήτη, φωτιά, λοιμό, επιδημίες με υψηλούς πυρετούς, ζημιές από κεραυνούς.
Στα ζώδια της Γης: θα επιφέρει καταστροφές στα γεωργικά προϊόντα, στα μεταλλεύματα και σεισμούς.
Στα ζώδια του αέρα: Θα προκαλέσει θυελλώδεις βλαβερούς ανέμους, αεροπορικά ατυχήματα.
Στα ζώδια του νερού: θα επιφέρει αυξήσεις της θνησιμότητας του λαού, ναυάγια, προβλήματα στα είδη καυσίμων ( πετρέλαιο κ.λπ.)
Επίσης, θα πρέπει να ερευνάται και ο δεκανός του ζωδίου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το φαινόμενο.

ECLIPSE

Οι εκλείψεις στην ανθρώπινη ζωή

Πολλές φορές συμβαίνει ορισμένοι άνθρωποι στο άκουσμα μιας έκλειψης να πανικοβάλλονται, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι παραλογισμός. Αν λοιπόν, κάθε χρόνο που πραγματοποιούνται δύο ως επτά εκλείψεις, και αν κάθε έκλειψη ήταν το «φονικό όργανο» της ζωής μας, τότε θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί ολόκληρη η ζωή από τον πλανήτη μας. Η μόνη αλήθεια είναι ότι ζούμε ορισμένες δύσκολες καταστάσεις.

Οι εσωτεριστές Αστρολόγοι τα γεγονότα που προέρχονται από τις εκλείψεις τα αποδίδουν κυρίως σε καρμικές αιτίες (νόμος αιτίας και αιτιατού) και αν θέλετε την προσωπική μου άποψη το πιστεύω και εγώ. Ασχολήθηκα αρκετά σοβαρά με αυτό το θέμα και κατέληξα να πιστεύω ότι κάθε γεγονός που εκδηλώνεται σε μια τέτοια περίοδο της ζωής μας έχει τις ρίζες του σε μια πιο βαθιά αιτία και πιο συγκεκριμένα ξεκαθαρίζει κάποια «αρρωστημένη» κατάσταση.

Το πρόβλημα εμφανίζεται πάντα στον τομέα εκείνο του ωροσκοπίου που βάλλεται από την έκλειψη και ιδιαίτερα αν αγγίζει κάποιο πλανήτη στο γενέθλιο ωροσκόπιο ή στο προοδευτικό. Αυτό όμως δε σημαίνει πάντα γεγονότα, γιατί είπαμε πρέπει να υπάρχει κάποια αιτία. Μπορεί όμως να δημιουργήσει ένταση και άγχος.

Σε μια τέτοια περίοδο, καλό θα είναι να αποφεύγονται σημαντικές αποφάσεις και παρακινδυνευμένες δραστηριότητες και να μην ξεχνάμε ότι το γεγονός μπορεί να εκδηλωθεί μετά από μήνες.

Μία έκλειψη που πέφτει σε ένα γωνιακό οίκο θα προκαλέσει πιο έντονα γεγονότα. Επίσης πρέπει να δούμε τις όψεις που κάνουν σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, ο Ήλιος και η Σελήνη με τους άλλους πλανήτες. Για παράδειγμα, Αν ο Ήλιος και η Σελήνη επηρεάζονται δυσμενώς σε μία έκλειψη από τον Δία θα δημιουργηθούν επίσης, σχετικά προβλήματα αλλά πάντως, θα πρέπει να υπάρχει η προδιάθεση και από το γενέθλιο ωροσκόπιο.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση μία έκλειψη να σχηματίζει ευνοϊκή όψη με έναν πλανήτη. Τότε μπορεί να αποδειχθεί μία ωφέλιμη περίοδος για το άτομο κατά τους μήνες εκείνους που το σημείο της έκλειψης θα σχηματίζει όψη εξάγωνου ή τριγώνου.

Έχει αποδειχθεί ότι ο κύκλος μίας έκλειψης διαρκεί 19 χρόνια. Για παράδειγμα, η έκλειψη που γίνεται τώρα στις 8/10 στον Κριό θα επαναληφθεί επίσης μετά από 19 χρόνια στις 8/10/2033. Στο ίδιο σημείο δηλαδή στις 8/10/1995 είχε γίνει ξανά.

Η έκλειψη του Ηλίου θεωρείται σαν πιο ισχυρή σε γεγονότα, ενώ της σελήνης σε θέματα υγείας


Οι περισσότερο επικίνδυνες ημέρες στον κύκλο μίας έκλειψης
Η επίδραση του κύκλου της έκλειψης διαρκεί 29 ημέρες. Αρχίζει 14 ημέρες πριν την ημέρα της έκλειψης και εξακολουθεί να επηρεάζει μέχρι και την 14η ημέρα μετά την ημέρα της έκλειψης. Οι ημέρες αυτές, δηλαδή οι 14 ημέρες πριν και οι 14 μετά είναι αρκετά ευαίσθητες. Επίσης, οι 7 ημέρες πριν και οι 7 ημέρες μετά. Οι 4 ημέρες πριν και οι 7 μετά. Ένα θέμα που είναι αρκετά σημαντικό και άξιο μελέτης είναι η γέννηση ενός ατόμου κατά τη διάρκεια του φαινομένου. Οι γνώστες της αστρολογίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αν το παιδί αυτό τελικά επιζήσει, τότε το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί στη μελλοντική πορεία της ζωής του, μέσα στο κύκλο της επανάληψης των 19 χρόνων, που όμως όπως και να χει θα εξελιχθεί σε ένα μοιραίο άτομο για τη ζωή του ή για τη ζωή των άλλων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Καρλ Μάρξ.  

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.