ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

(Mία ιδιαίτερα πλανητική ενεργειακή όψη)

Δίνει τον πολύ τυχερό ή τον άχρηστο

Το Μεγάλο τρίγωνο συνδέει τρεις ή περισσότερους πλανήτες που βρίσκονται σε τρία διαφορετικά ζώδια και συνδέονται μεταξύ τους -ανά δύο- με όψη τριγώνου (αν τα ζώδια είναι του ιδίου στοιχείου οι όψεις θεωρούνται πιο ισχυρές).

Για παράδειγμα, αν σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο έχουμε τον Ήλιο στην 5η μοίρα του Κριού, τον Δία στην 7η μοίρα του Λέοντα και τον Άρη στη 2η μοίρα του Τοξότη, έχει σχηματιστεί ένα μεγάλο τρίγωνο του στοιχείου της φωτιάς.


Στην παραδοσιακή Αστρολογία, το μεγάλο Τρίγωνο θεωρείται ως ένα από τα πλέον θετικά στοιχεία σένα ωροσκόπιο, διότι υποδηλώνει υψηλό ιδεαλισμό, ενόραση, δημιουργικές ικανότητες και γενικά ευμάρεια.

Η σύγχρονη αστρολογία όμως, έχει χρεώσει κι αρνητικά στοιχεία στο Μεγάλο τρίγωνο. Τα οποία έχουν τεκμηριωθεί από γνωστούς επιστήμονες αστρολόγους, μετά από επισταμένη έρευνα σε γενέθλια ωροσκόπια επωνύμων και ανωνύμων.

Αν λοιπόν, το απλό τρίγωνο δημιουργεί εύκολες καταστάσεις στη ζωή ενός ατόμου, αφού του δίνει την ικανότητα να πετυχαίνει στον Α ή Β τομέα την άνεση, χωρίς να καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες και χωρίς ανησυχία και άγχος, εδώ στο Μεγάλο τρίγωνο πολλαπλασιάζονται οι ευκολίες καθώς υπάρχουν τρία τρίγωνα και μάλιστα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν, το άτομο εξασφαλίζει κάποιες προοπτικές στη ζωή χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες. Το Μ. Τρίγωνο όμως παρόλες τις ευοίωνες προοπτικές που διαγράφει, σηματοδοτεί και κάποια μειονεκτήματα, για παράδειγμα, αφού το άτομο μπορεί να έχει το φαγητό του έτοιμο, και σερβιρισμένο στο πιάτο γιατί να κοπιάσει να το μαγειρέψει;

Θα μπορούσαμε λοιπόν, να συμπεράνουμε ότι τα τρίγωνα δημιουργούν ένα πεδίο παθητικότητας και αδιαφορίας, όσον αφορά την αξιοποίηση κάποιων ιδιαίτερων ταλέντων που χάρισε η φύση στον άνθρωπο. Παραμένει σε αυτά που του έχουν δοθεί από τη ζωή εύκολα και απλόχερα χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να δημιουργήσει κάτι καλύτερο ή έστω απλά για να αλλάξει ορισμένα πράγματα, που σε τελευταία ανάλυση δρουν αρνητικά στη ζωή του. Όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία, εκφράζονται ακόμα εντονότερα μέσω του Μεγάλου τριγώνου. Η έλλειψη δραστηριότητας είναι ακόμα πιο έντονα φανερή, ιδιαίτερα στην περίπτωση που στο γενέθλιο ωροσκόπιο δεν υπάρχουν όψεις τετραγώνου και αντίθεσης.

Η Μπάρμπαρα Γουότερς, στο βιβλίο της «Αστρολογία και έγκλημα» αναφέρει πολλούς κακοποιούς και εγκληματίες που έχουν τονισμένη την παρουσία των μεγάλων τριγώνων στο γενέθλιο ωροσκόπιό τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα Μεγάλα τρίγωνα (από μόνα τους) ενδυναμώνουν τις αντικοινωνικές τάσεις του ατόμου.

Στην εγκληματολογία του Γαρδίκα πράγματι διαπιστώνει κανείς ότι οι περισσότεροι κακοποιοί αντιμετωπίζουν τη ζωή μ’ ένα παιδιάστικο ανώριμο τρόπο. Απαιτούν από την κοινωνία να τους παραδοθεί άνευ όρων, κι όταν βλέπουν ότι οι απαιτήσεις και οι επιθυμίες τους δε ικανοποιούνται, τότε ενστερνίζονται το ρόλο του τιμωρού.

Η έντονη παρουσία του Μ. τριγώνου λοιπόν, δεν είναι δείκτης καλής τύχης μόνο. Μπορεί επίσης, να χαρακτηρίζει άτομα περιθωριακά κι εκκεντρικά, χαρακτήρες εγωπαθείς και σκληρούς. Όλα αυτά βέβαια αντιπροσωπεύουν ένα ιδιαίτερα δυσαρμονικό τρίγωνο, γι’ αυτό και δε συναντώνται παρά μόνο σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων.

Τα μεγάλα τρίγωνα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή όταν τα άτομα βρίσκονται σε προεφηβική ακόμα ηλικία. Σ αυτήν την περίπτωση, οι γονείς θα πρέπει να ασχοληθούν πολύ σοβαρά με την εκπαίδευση των παιδιών τους και όσο είναι ακόμα μικρά να τα παροτρύνουν σε δραστηριότητες που απαιτούν κόπους και προσπάθειες, μέχρι να τελειοποιήσουν το έργο τους.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν αισθάνονται την ανάγκη να κοπιάσουν, κι αυτό επηρεάζει σημαντικά τον χαρακτήρα τους. Διότι όταν αργότερα, ως ενήλικες πλέον, βγουν στη ζωή στην πρώτη κιόλας δυσκολία θα πελαγώσουν και θα προτιμήσουν να οπισθοχωρήσουν παρά να αγωνιστούν.

Αυτά τα άτομα λοιπόν, τελείως ασυνείδητα πιστεύουν ότι η κοινωνία έχει υποχρέωση να τους υποστηρίζει και να τους προωθεί, έστω κι αν οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα για την εξέλιξή τους. Συχνά δε, αξιώνουν να τους παρέχονται πράγματα ακόμα και παράλογα, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν κι αυτοί ανάλογα.

Η ζωή όμως δεν κάνει εξαιρέσεις, κι ούτε κρατά στα χέρια της βιβλίο για να βλέπει ποιοι έχουν τρίγωνα στα ωροσκόπια τους και ποιοι όχι. ’Έτσι λοιπόν, όταν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, τότε οι εμπειρίες είναι πολύ πιο τραυματικές, από όσο θα πίστευε ο κάτοχος των τριγώνων. Η εξήγηση γι’ αυτό είναι αρκετά απλή. Ο κάτοχος των τριγώνων μοιάζει μ εκείνον που καλεί και ξανακαλεί τον υδραυλικό στο σπίτι του για να επισκευάζει τις βρύσες που τρέχουν και ποτέ δεν τον παρακολούθησε να δει την τεχνική που ακολουθούσε τις προηγούμενες φορές. Αν το έπραττε θα διαπίστωνε για παράδειγμα ότι όλη η βλάβη οφείλεται στο φθαρμένο λάστιχο, γύρω από την πεντάρα του διακόπτη. Έτσι κάποια στιγμή που ο υδραυλικός γίνεται δυσεύρετος το σπίτι πλημμυρίζει, διότι ο ίδιος ως αδιάφορος καλοπερασάκιας δε γνωρίζει ούτε και τη θέση του γενικού διακόπτη για να διακόψει την παροχή.
Κάπως έτσι περίπου, εμφανίζονται και οι δυσκολίες στη ζωή του. Στο πιο μικρό εμπόδιο που συναντά είναι ικανός να «παραλύσει» και να αισθάνεται βαθιά δυστυχισμένος. Γι’ αυτό συχνά προσκολλάται σ’ ένα πιο δυναμικό άτομο και μέσω αυτού καλύπτει τις δικές του αδυναμίες. Υιοθετώντας όμως έτσι συμπεριφορές εξάρτησης με αποτέλεσμα, σε ακραίες καταστάσεις να ζει παρασιτικά εις βάρος των άλλων.

Η επιρροή ενός τριγώνου -αν δηλαδή λειτουργεί θετικά ή αρνητικά- εξαρτάται πάντα από τη φύση των πλανητών που το συνθέτουν και τη ζωδιακή τους θέση στο ωροσκόπιο (πτώση - αδυναμία) Έτσι, όταν σε ένα Μ. Τρίγωνο εμπεριέχονται: Σελήνη, Αφροδίτη, Δίας ή Ποσειδώνας, τότε η παθητικότητα και η αδράνεια του ατόμου είναι αρκετά εμφανείς. Αντίθετα όταν συμμετέχουν οι: Ήλιος , Άρης Ουρανός, Κρόνος κα πολλές φορές ο Πλούτωνας, ο άνθρωπος δείχνει περισσότερο δυναμικός.

Το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζεται στο βιβλίο μου «H επιρροή των όψεων» με: Μεγάλο τρίγωνο σε ζώδια της ΦΩΤΙΑΣ, της ΓΗΣ, του ΑΕΡΑ, του ΝΕΡΟΥ

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.