ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - EΝΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ - ΦΙΛIΕΣ

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

EΝΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ - ΦΙΛIΕΣ

EΝΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ - ΦΙΛIΕΣ

Φιλία-ελπίδα-πίστη-εμπιστοσύνη-εύνοια-έπαινος-στόχοι-γνωριμίες-υποστηρίξεις-υπερβάσεις-ευχές.

Ο ενδέκατος οίκος είναι το προτελευταίο σκαλοπάτι ανέλιξης του ανθρώπου. Για αυτό, πριν από οποιαδήποτε ερμηνεία του θεωρώ ότι χρειάζεται να ερευνηθούν και όλοι υπόλοιποι οίκοι.

Πολλοί αστρολόγοι έχω παρατηρήσει ότι δεν δίδουν ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο οίκο. Κι όμως, μαζί με τον δέκατο δείχνει την προς τα έξω εικόνα των ανθρώπων, βέβαια με διαφορετικό τρόπο, αλλά πάντως μέσα από ένα παρόμοιο κοινωνικό-επαγγελματικό πρίσμα Το οποίο μετά τα οικογενειακά βιώματα είναι τα επόμενα «μεγάλα χαρτιά» των ανθρώπων στη ζωή, αν λοιπόν στο δέκατο οίκο ο άνθρωπος αναλαμβάνει υποχρεώσεις για τις οποίες παίζει «κορώνα γράμματα» το όνομά του προκειμένου να εδραιώσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του και παράλληλα την κοινωνική αποδοχή του, καθώς αυτά είναι αλληλένδετα, στον ενδέκατο οίκο δε του φτάνουν μόνο αυτά.

Εδώ, ο άνθρωπος οραματίζεται και βλέπει ακόμα μακρύτερα. Βάζει στόχους τους οποίους θέλει να πετύχει. Αυτό σημαίνει κοινωνική αποδοχή διαφέρει από αυτήν του δέκατου και του εβδόμου οίκου. Από τον έβδομο, το άτομο βρίσκει συνεργάτες, ανθρώπους που συμπληρώνουν το εγώ του. Από τον ενδέκατο βρίσκει ανθρώπους που τον εκφράζουν. Εδώ στον ενδέκατο λοιπόν οι όποιοι άλλοι συνήθως έχουν παρόμοιους στόχους με του ατόμου ή αν δεν έχουν τουλάχιστον τους επικροτούν, αφού ίσως να μοιράζεται μαζί τους τα ιδεολογικά και κοινωνικά ενδιαφέροντά του.

Βέβαια, λειτουργώντας κάποιος μόνο, ως ανεξάρτητο τον ενδέκατο οίκο, είναι δύσκολο να πετύχει την όποια σπουδαία ανέλιξή του. Διότι θα πρέπει να δούμε επίσης, τι έχει πετύχει μέσω του δεκάτου οίκου = αναγνωρισημότητα, μέσω του εβδόμου = συνεργατικότητα και οπωσδήποτε μέσω του πέμπτου, καθότι είναι ο πολικός του οίκος. Από τον οποίον ξεκινά η διάθεση του ατόμου να δημιουργεί, να ερωτεύεται, να κάνει παιδιά, να ρισκάρει και γενικά να κάνει παιχνίδι με τη ζωή. Δηλαδή όλα όσα γίνονται για να αισθάνεται το ίδιο το άτομο ικανοποιημένο με τα όποια προσωπικά του κατορθώματα…

Eεπανερχόμενοι στον πέμπτο οίκο σε σχέση με τις φιλίες και βλέποντας τον και από την πλευρά της αισθηματικής (ερωτικής ζωής), η οποία είναι μία καθαρά προσωπική υπόθεση, διότι από αυτόν τον οίκο αναζητάτε το άτομο που να αντικατοπτρίζει μέρη των επιθυμιών μας, από εδώ όμως τον ενδέκατο μας δίδονται πληροφορίες τι μπορούμε να μοιραστούμε με άλλα άτομα ή ακόμα και με τον αισθηματικό δεσμό μας και ακόμα με τα παιδιά μας, καθώς αν υπάρχει ιδεολογική ταύτιση και στα πρακτικής φύσης ζητήματα θα υπάρχουν ισορροπίες.

Αν υπάρχει ένας μπλοκαρισμένος πέμπτος οίκος, που σημαίνει δυσκολίες στην αισθηματική ζωή του ανθρώπου, εξ επαγωγής θα εκδηλώνονται δυσκολίες και στον ενδέκατο στις φιλικές σχέσεις, απλά και μόνο, επειδή θα περιέρχεται σε αμηχανία αν αυτά τα άτομα τον αποδέχονται ή τον απορρίπτουν, με συνέπεια να κλονίζεται η αυτοπεποίθηση του. Αυτό βέβαια, ισχύει και με τους στόχους ενός γονέα για τα παιδιά του.
Αντίθετα, ένας ευνοϊκός ενδέκατος που ο άνθρωπος πλαισιώνεται από φίλους, ομοϊδεάτες κ.λπ. ενδυναμώνει και τον πέμπτο οίκο, έστω κι αν αυτός εμφανίζεται λιγότερο ευνοϊκός.

Σε αυτήν την περίπτωση αν το άτομο τα καταφέρει ή όχι δεν εξαρτάται μόνο από τη σχέση ενδεκάτου - πέμπτου οίκου, δηλαδή από τους εξουσιαστές αυτών των οίκων, τους πλανήτες που βρίσκονται σε αυτούς κ.λπ. καθώς υπάρχουν και άλλα σημεία προς έρευνα. Όπως είναι, ο έβδομος οίκος, η θέση των φώτων, της Αφροδίτης κ.λπ. Πάντως καλώς, κακώς μέσω του πέμπτου ότι κάνουμε το κάνουμε για την προσωπική ευχαρίστησή μας. Όμως εδώ, στον ενδέκατο γίνονται πιο αυστηρές επιλογές, καθότι το βασικό αίτημα του ενδεκάτου είναι να υπάρχει κοινωνική συνείδηση ( 10ος), να ακολουθούνται οι νόμοι του κοινωνικού συστήματος(9Ος) και να υπάρχει διάθεση συνεργασίας (7Ος). Έτσι λοιπόν, για να μπορεί κάποιος να αναπτύσσει φιλίες είναι απαραίτητο να υπάρχουν αμοιβαίες έλξεις με τα άλλα άτομα, οι οποίες εξαρτώνται από τις σχέσεις μεταξύ των προαναφερόμενων οίκων. Δηλαδή πέμπτου – ενδεκάτου ( όπου ο ένας οίκος γίνεται έβδομος του άλλου και όχι μόνο). Επίσης ο φυσικός έβδομος είναι ο… κ.λπ και κ.λπ. Έτσι, αν ένα άτομο έχει δυνατότερο τον ενδέκατο οίκο σε σύγκριση με τον πέμπτο και έβδομο, ίσως να δείχνει προτιμήσεις σε άτομα κύρους ή ενδεχομένως και σε περιστασιακές φιλικές σχέσεις, οι οποίες εννοείται ότι είναι και βραχυπρόθεσμες.

Αν είναι δυνατότερος ο πέμπτος οι φιλίες του μπορεί να είναι φιλίες από καρδιάς και να έχουν διάρκεια.
Αν είναι δυνατότερος ο έβδομος σε σχέση με τον ενδέκατο, τότε οι φιλίες είναι δεμένες επειδή τους ενώνουν κοινοί στόχοι. Συνήθως δημιουργούνται φιλίες μέσα από συνεργασίες, τον γάμο κ.λπ.

To αναφερόμενο κείμενο είναι απόσπασμα του ενδεκάτου οίκου από το βιβλίο μου «οι διάδοχοι οίκοι» 

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.