ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - ΟΨΕΙΣ (Γωνιώδεις αποστάσεις)

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΟΨΕΙΣ (Γωνιώδεις αποστάσεις)

ΟΨΕΙΣ: Γωνιώδεις αποστάσεις

Oι όψεις είναι το σημαντικότερο κομμάτι της αστρολογίας. Αυτές είναι που καθορίζουν την τελική επιρροή των πλανητών. Κάθε πλανήτης έχει τα κύρια χαρακτηριστικά του και πολλά άλλα που επηρεάζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον του με επιπτώσεις σε επίπεδο οργανικό – ψυχολογικό - βιολογικό - κοινωνικό. Για αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά τη φύση του κάθε πλανήτη και τις επιρροές του πάνω στις αντίστοιχες λειτουργίες. Οι επιρροές των πλανητών ρυθμίζονται από τη θέση τους στο ζωδιακό και τον οίκο. Καθώς και από τις μεταξύ τους αποστάσεις, (γνωστές ως όψεις, η γωνιώδεις αποστάσεις). Οι όψεις εξουδετερώνουν, μειώνουν ή επαυξάνουν την επιρροή των πλανητών ανάλογα με την περίπτωση. Κάθε πλανήτης σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται εκπέμπει - ανάλογα της φύσης του - κάποια ακτινοβολία. Η συνισταμένη των παρατηρούμενων ακτινοβολιών μεταφέρει στο συγκεκριμένο σημείο, που μας ενδιαφέρει, το αποτέλεσμα αρνητικό ή θετικό. 

Οι γωνιώδεις αποστάσεις των πλανητών διαφέρουν. έτσι διαφέρει και η ερμηνεία τους. Για τη σωστή ερμηνεία ενός ωροσκοπίου χρειάζεται απόλυτη κατανόηση της επιρροής των όψεων, διότι αυτές είναι που ενώνουν τους διαφόρους τομείς του ωροσκοπίου σε μία δυναμική ενέργεια και προώθηση της ατομικότητας κάθε εξελιγμένης ανθρώπινης ψυχής. Πρώτα απ’ όλα όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι όψεις, τα ζώδια και οι οίκοι έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς, τον κύκλο των 360ο. Η αστρολογική ερμηνεία συναρτάται από τη φύση των αποστάσεων που χωρίζουν κάθε κύκλο. Για παράδειγμα, η αρχέτυπη σημασία των 90ο μπορεί να εκφραστεί λαμβάνοντας υπόψη το αρχικό σημείο του ζωδιακού, τον Κριό με τον Καρκίνο ή τον Αιγόκερω ή αν θέλουμε ν’ αναφερθούμε σε οίκους, με τον 4ο ή το10ο.

Η φύση λοιπόν μιας όψης πρέπει να αντανακλάται σε κάποιο πεδίο από το αντίστοιχο ζώδιο και οίκο. Υπάρχουν όψεις θεωρούμενες «καλές ή άσκημες», τυχερές ή άτυχες. Στην πραγματικότητα, όλες υποδεικνύουν που οφείλουμε να προσέξουμε για ατυχή συμβάντα και που έχουμε ευκαιρίες για να εξελιχθούμε.

Οι περισσότεροι, βλέποντας όψεις τετραγώνου (90ο) και αντίθεσης (180ο), σε ένα ωροσκόπιο υποδεικνύουν αμέσως σημεία έντασης ή και μεγάλων εκρήξεων. Προσωπικά πιστεύω ότι οι όψεις αυτές είναι ένα μήνυμα ότι χρειάζεται να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνείδηση απέναντι στις ανάγκες τις δικές μας και των άλλων και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι στις πράξεις και αντιδράσεις μας στη ζωή.

Οι «σκληρές» όψεις στην πραγματικότητα περιέχουν ένα μεγάλο ευεργέτημα. Είναι αυτές ακριβώς που μας ωθούν να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα της ζωής, αντλώντας εμπειρίες χρήσιμες για την εξέλιξή μας. Οι εύκολες όψεις όπως το εξάγωνο (60) και το τρίγωνο (120) αυξάνουν την αυτοπεποίθηση, ενδεχομένως να προσδίδουν και κάποια διορατικότητα, μέσα από τα οποία μπορεί κάποιος να εξελιχθεί, χωρίς εντάσεις και ιδιαίτερες προσπάθειες. Όμως στην περίπτωση των «τυχερών» όψεων, όπως συχνά αποκαλούνται υπάρχει μία ειρωνεία. Εφόσον ο άνθρωπος τα βρίσκει όλα εύκολα και δε χρειάζεται να καταβάλλει προσπάθειες δε μπορεί να έχει και εμπειρίες. Ο κύκλος των όψεων μπορεί να διαιρεθεί σε δύο ημικύκλια. Το πρώτο ημικύκλιο έχει ως σημείο έναρξης του το σημείο Συνόδου δύο ή περισσοτέρων πλανητών, αυτό το σημείο βοηθά το άτομο να αναπτύξει μία πιο αντικειμενική αίσθηση αυτοσυνείδησης και καταλήγει στο ακριβώς απέναντι σημείο που ονομάζεται ημικύκλιο γέμισης. Οι όψεις που σχηματίζονται σε αυτό το ημικύκλιο ωθούν το άτομο να δραστηριοποιηθεί έτσι που να αποδείξει πως είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Συχνά, εκδηλώνεται μία αυτόματη ασυνείδητη απελευθέρωση ενέργειας στο περιβάλλον του με το δικό του τρόπο χωρίς να σκέπτεται τις πιθανές συνέπειες των πράξεων του και τις επιδράσεις μπορείς να έχουν στους άλλους.

Το άτομο που επηρεάζεται από όψεις τετραγώνου που σχηματίζονται σε αυτό το ημικύκλιο, αναπτύσσει συνείδηση των προσωπικών του αναγκών και των συγκρούσεων του με την εξωτερική ροή των πραγμάτων. Συνήθως μέσα από στοιχειώδεις προκλήσεις αναπτύσσει παρόλη την αβεβαιότητα του, μία ασυνείδητη αντίσταση.

Το δεύτερο ημικύκλιο, το ονομαζόμενο της «χάσης» αρχίζει από το σημείο της αντίθεσης δύο ή και περισσοτέρων πλανητών και καταλήγει στο σημείο της συνόδου. Σημείο λοιπόν αφετηρίας, αυτό του ημικύκλιου, είναι αυτό της αντίθεσης. Έτσι οι σχηματιζόμενες σε αυτό όψεις σχετίζονται με τις βασικές διεργασίες αξιολόγησης των ατομικών αναγκών του ατόμου σε σχέση με τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο πρέπει να τροποποιήσει κάποια πράγματα στη ζωή του σύμφωνα με την ομαδική συνείδηση. Προοδευτικά μαθαίνει να απορρίπτει προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες, εφόσον συγκρούονται με τα δικαιώματα των άλλων. Σε αυτό το ημικύκλιο το άτομο κάνει χρήση της πείρας που απέκτησε στο προηγούμενο ημικύκλιο της γέμισης.

Στις όψεις συχνά συμμετέχουν πλανήτες ταχείς και αργοκίνητοι. Οι αργοκίνητοι δείχνουν τον κύριο στόχο μιας κατάστασης και στην περίπτωση της συνόδου έχει θέση αφετηρίας. Οι γρηγορότεροι που άλλοτε πλησιάζουν και άλλοτε απομακρύνονται από τους αργοκίνητους αντιπροσωπεύουν την κινητοποίηση και την αντίδραση στις εμπειρίες που παίρνει ο άνθρωπος, από τον αργοκίνητο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι όλες οι όψεις είναι υποδιαιρέσεις του ζωδιακού κύκλου (360ο).

ΟΨΕΙΣ: Γωνιώδεις αποστάσειςΔιαιρώντας τον 
Δια του 1 έχουμε τη σύνοδο (0ο).
Δια του 2 την αντίθεση (180ο).
Δια του 3 το τρίγωνο (120ο).
Δια του 4 το τετράγωνο (90ο).
Δια του 5 το πεντάγωνο (72ο).
Δια του 6 το εξάγωνο (60ο).
Διά του 7 το επτάγωνο (51ο, 50o).
Δια του 8 το μισό τετράγωνο (45ο).
Δια του 9 το εννεάγωνο (40ο).
Δια του 10 το ημι-πεντάγωνο (36ο).
Δια του 11 το εντεκάγωνο (33ο).
Δια του 12 το ημιεξάγωνο (30ο). 

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.