ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

(Βοήθημα για Αρχή)

Λίγο, πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σύσταση ενός γενεθλίου ωροσκοπίου, καθώς στην απλή του μορφή δίνει κάποια ιδέα του χαρακτήρος και ορισμένων σημαντικών γεγονότων της ζωής (σταδιοδρομία, υγεία, γάμο, κ.λ.π).

Γενικά, στο ωροσκόπιο βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, αποτυπωμένη ολόκληρη η ζωή του ανθρώπου αλλά αυτό μπορεί να περιγραφτεί από έναν ιδιαίτερα πεπειραμένο αστρολόγο. Ας δούμε λοιπόν, τα καίρια σημεία του ωροσκοπίου.

"To ωροσκόπιο το διαβάσαμε" και έχουμε δεi τις τάσεις που έχουμε. Όμως, εμείς θέλουμε να δούμε και το χρόνο που θα συμβούν τα όποια καλά και τα άσχημα, αυτά που μας έχουν αποκαλυφτεί από το γενέθλιο ωροσκόπιο. Σε αυτήν την και περίπτωση θα χρειαστούμε τα βοηθητικά ωροσκόπια.

Καταρχήν, θα πρέπει να υπολογίσουμε τους γενέθλιους πλανήτες σε σχέση με τον χρόνο που μας ενδιαφέρει. Δηλαδή από τότε που οι πλανήτες εγκαταλείπουν την γενέθλια θέση τους και προχωρούν κατά μήκος του ζωδιακού μεταβάλλοντας έτσι τη δυναμική τους. Για παράδειγμα ο γενέθλιος Κρόνος παραμένει στη θέση του, όμως ο διελαύνων Κρόνος (αυτός που μετακινείται) σχηματίζει διάφορες όψεις μέσω των οποίων εμφανίζονται και στοιχεία του πεπρωμένου.

Αυτές οι μετακινήσεις των πλανητών είναι οι γνωστές ως διελεύσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται για προγνώσεις και μεταγνώσεις. Για παράδειγμα έχουμε τον γενέθλιο Δία στη 100 του Καρκίνου ο οποίος αμέσως μετά τη γέννηση του ατόμου εγκαταλείπει (νοητικά) ετούτη την θέση του για να συνεχίσει την αέναον πορεία του. Έτσι, με βάση τις αστρολογικές εφημερίδες βρίσκουμε στο χρόνο που μας ενδιαφέρει την θέση του και ας υποθέσουμε ότι αυτή μπορεί να είναι η 10η μοίρα της Παρθένου όπως συμβαίνει στην παρούσα χρονική περίοδο στις 27/9/2015 σχηματίζοντας όψη 60 μοιρών.

Όμως πριν γίνει αυτή η διαδικασία θα πρέπει εκ των προτέρων να προσδιοριστεί η φύση ενός εκάστου πλανήτου, καθώς θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι κανόνες ερμηνείας των διελεύσεων. Κυρίως, θα πρέπει κάθε φορά που ο πλανήτης διέρχεται από την ακμή ενός οίκου. Η επίδρασή του παύει να εξασκείται όταν ο πλανήτης απομακρύνεται από την ακριβή θέση του πλανήτου.Ο χρόνος της επίδρασής του είναι τόσο μικρότερος όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα του και αντίστροφα.

Σύμφωνα με την αστρολογική διδασκαλία ο άνθρωπος κατά τη στιγμή της γεννήσεως του δέχεται εκείνη τη στιγμή τις επικρατούσες αστρικές δονήσεις. Έτσι, ο άνθρωπος μέσω αυτών των δονήσεων σφραγίζεται με τα στοιχεία της προσωπικότητάς του ψυχολογικά, οργανικά. Συνεπώς υπάρχουν δύο είδη επιδράσεων. Η μία απορρέει από το περιβάλλον των γονέων δηλαδή από την κληρονομικότητα ορίζοντας την ιδιοσυγκρασία οποία είναι μεταβλητή λόγω της ηλικίας και φυσικά από τον τρόπο της γαλούχησης του. Η άλλη απορρέει από την αστρική επίδραση τη στιγμή της γέννησης. Δηλαδή από τη θέση των πλανητών, την μεταξύ τους σχέση κ.λπ. ορίζοντας την ιδιοσυστασία του. Με βάση την αρχαία αστρολογική διδασκαλία διακρίνονται τέσσερα είδη ιδιοσυστασίας, των τεσσάρων χυμών του σώματος: την λεμφική, την αιματώδη, την χολερική και μελαγχολική. Κάθε μία έχει τα δικά της εξωτερικά σωματικά χαρακτηριστικά, τα βιολογικά, ψυχολογικά.


Όμως υπάρχουν και επτά ιδιοσυστασίες με βάσει τους επτά γνωστούς πλανήτες

 • Στον Ήλιο αποδίδεται η καρδιακή λειτουργία και οι αρτηρίες.
 • Στην Σελήνη, αποδίδεται μία εγκεφαλική –υπογάστριος λειτουργία (ηλιακό πλέγμα). Από εδώ Ρυθμίζονται τα υγρά του σώματος, οι αδένες, τα έντερα Ρυθμίζονται επίσης τα νεύρα των κυττάρων (υπεραιμία, λοιμώξεις, γαστραλγία, κωλικοί, δύσπνοια - βραχεία αναπνοή).
 • Στον Ερμή αποδίδεται η εγκεφαλική λειτουργία. Συνδέεται με το κέντρο της σκέψης, της μνήμης, του λόγου, της πλευρές της μύτης, των πνευμόνων, των νεύρων, τα χέρια, τα πόδια. Είναι επίσης υπεύθυνος για: τις νευρώσεις, τις μεταστάσεις, τον βήχα, λεκτική δυσλειτουργία.
 • Στην Αφροδίτη αποδίδεται η νεφρική λειτουργία. Εξουσιάζει την μήτρα, τα γεννητικά όργανα, τις ωοθήκες, τις φλέβες, τους μαστούς, τα νεφρά. Είναι επίσης υπεύθυνη για μολύνσεις αυτών των περιοχών.
 • Στον Άρη αποδίδονται στηθικά προβλήματα. Κυριαρχεί στο πρόσωπο, στη χολή, στη γεύση, στο πέος, στις φλεγμονές. Είναι επίσης υπεύθυνος του πυρετού των οργανικών και σωματικών τραυμάτων.
 • Στον Δία αποδίδονται εξουσίες στους πνεύμονες, στο ήπαρ, το αίμα στο πεπτικό σύστημα, στη δημιουργία νέων κυττάρων. Επίσης πριν την ανακάλυψη του Ποσειδώνα θεωρείτο υπεύθυνος για τις δηλητηριάσεις οποιασδήποτε αιτίας (από τροφές, τοξικές ουσίες, μικροοργανισμούς, ναρκωτικές ουσίες).
 • Στον Κρόνο αποδίδονται εξουσίες ελέγχου του ήπατος, της σπλήνας, των οστών των γονάτων, των οδόντων.Ωστόσο όπως οι πλανήτες έτσι και τα ζώδια καθορίζουν το ποιόν και την έκτασίν της ζωτικότητας του οργάνου που ερευνάται.

Τα συστατικά από τα οποία αποτελείται ο άνθρωπος και οι φυσιολογικές, ψυχολογικές και πνευματικές λειτουργίες του βρίσκονται σε στενή σχέση με τις λειτουργίες του Κόσμου. Καθώς εκτός του φυσικού σώματος μέσα στον κόσμο η φύσις προόρισε τα φυτά όπου και αυτά όπως λέγει ο Παράκελσος δεν έχουν φωνή αλλά είναι ζώντες οργανισμοί, δεν έχουν φωνή αλλά έχουν το αστρικό τους αποτύπωμα.

Ο Παράκελσος συνιστά στον αστρο-ιατρό να προσέχει εκτός από τη θέση της Σελήνης και την φύση των θεραπευτικών βοτάνων. Όπως στην περίπτωση της πνευμονίας to φυτό pulmonaria, για το στομάχι το κυκλάμινο, για τα έντερα τον αρωματικό κάλαμο κ.λπ. Βλέπουμε λοιπόν, ότι δεν υπάρχει όργανο στο ανθρώπινο οργανισμό που να μην αντιπροσωπεύεται στη φύση και να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τις ασθένειες.


Αυτοί οι συσχετισμοί γίνονται και με τα ορυκτά

 • Ο Ήλιος εξασκεί την επίδρασή του στο ορυκτό βασίλειο στο χρυσάφι, ενώ στο φυτικό βασίλειο στο σαφράν (κρόκο) και στο ηλιοτρόπιο.
 • Η Σελήνη επιδρά στον άργυρο στα μαργαριτάρια, στο φυτικό στην καρδιά του μαρουλιού, στη καρδιά του καρπουζιού.
 • Ο Ερμής έχει επίδραση στον υδράργυρο, στον μαρκασίτη, στον αχάτη, στην μαντζουράνα, στο γλυκάνισο.
 • Η Αφροδίτη επιδρά στον χαλκό, στο σμαράγδι, στο χρυσόλιθο, στο ρόδι, στον ιεροβότανο, στο νάρκισσο.
 • Ο Άρης επιδρά στο σίδηρο, στο μαγνήτη, στον ίασπι, στον όνυχα, επίσης στο κρεμμύδι, στο σκόρδο, στο πιπέρι, στο σινάπι.
 • Ο Δίας επιδρά στον κασσίτερο, στο ζαφείρι, στον ίασπι. Επίσης στην ελιά, στη μελιά.
 • Ο Κρόνος επιδρά στον μόλυβδο, στον μαγνήτη, στο σύνδικο, επίσης στην πτέριδα, στο υασκυαμο.

Βλέπουμε τον άνθρωπο να έχει όλα τα εφόδια της Γης για να κατασκευάζει επιπλέον και αριστουργήματα. Ο Θεός όμως δημιούργησε από την ανυπαρξία, δια του Λόγου -την ύλην- μόνο με το Γεννηθεί το Και όλα αυτά έγιναν για τον άνθρωπο, βέβαια η δημιουργία διήρκεσε εκατομμύρια χρόνια και όπως ο χρυσοχόος αναμιγνύει στο χρυσό και άλλα ολιγότερο ευγενή μέταλλα, έτσι και στον άνθρωπο ανέμιξε την ελευθερία του πνεύματός του και με ότι άλλο ήθελε. Γι’ αυτό τον δημιούργησε τελευταίο για να εύρη τα πάντα έτοιμα.

Πόσοι όμως γνωρίζουν τον προορισμός τους; Μήπως μέσω του ωροσκοπίου τους; Και αν είναι το ωροσκόπιο γιατί δεν αντιλαμβάνονται τα μηνύματά του; Αφού και αυτό έχει τη σημασία του καθώς οδηγεί τον άνθρωπο μέσα από το κακό στο καλό «ουδέν κακόν αμιγές καλού»


Η ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΥΛΙΚΗ ΑΡΧΗ
Ωστόσο ο Δημιουργός έφτιαξε τον άνδρα με το σθένος (μυϊκή δύναμη) και τη γυναίκα ως βοηθό του. Όσο, ισχυρό και αν είναι το πνεύμα της γυναίκας επειδή της λείπει το σθένος μπορεί να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα.

Το αρσενικό, αστρολογικά εκπροσωπείται από τον Ήλιο, το θηλυκό από τη Σελήνη.

 • Ήλιος είναι η ζωή, η θέληση, το φως, το φανερό, είναι πομπός που εκπέμπει ενέργεια.
 • Η Σελήνη είναι η κληρονομικότητα, το κρύο, η αλλαγή, είναι δέκτης που λαμβάνει την ενέργεια.
 • Ο Ήλιος είναι φύση αρσενική, φωτεινή, ζεστή, θετική.
 • Η Σελήνη είναι φύση θηλυκή, σκοτεινή, κρύα, αρνητική.
 • Ο Ήλιος δείχνει τους άνδρες, την εξουσία, τον πατέρα, το σύζυγο, τον αρχηγό, την κοινωνικό επαγγελματική εξέλιξη, το σταθερό.
 • Η Σελήνη, δείχνει τις γυναίκες, τη μάζα (τον λαό), την μητέρα, τη σύζυγο, τον υπαρχηγό, την οικογένεια, ότι διαπλάθεται.
 • Ο Ήλιος Οργανικά σχετίζεται με την καρδιά, τη σπονδυλική στήλη, το κυκλοφορικό τα μάτια.
 • Η Σελήνη σχετίζεται με το στομάχι, το ηλιακό πλέγμα, το συμπαθητικό σύστημα, τη ρευστότητα του αίματος (εμμηνόρροια), μάτια ψυχής.
 • Ο Ήλιος είναι η προσωπικότητα, η ισχυρή θέληση, η αυτοπεποίθηση,η οργάνωση, η πατρότητα, η πραγματικότητα.
 • Η Σελήνη είναι ο ψυχισμός, η εσωτερική ζωή, η ευαισθησία η,παθητικότητα, η μητρότητα, τα όνειρα.


Άσχημες ψυχικές επιρροές

- Ο Ήλιος δείχνει τυραννία, υπεροπτισμό, εγωισμό, κατάχρηση δύναμις, θράσος.
- Η Σελήνη δείχνει αναίδεια, καπρίτσιο, αστάθεια, δειλία, συστολή, οκνηρία.  

 

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.