ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - ΟΨΗ ΕΝΑΜΙΣΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ (135 μοίρες)

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΟΨΗ ΕΝΑΜΙΣΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ (135 μοίρες)

Όψη Ενάμιση Τετραγώνου (135 μοίρες)

Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητή η όψη των 1350 λαμβάνουμε ως αρχή του μετρήματος την (00) μοίρα του Κριού, έτσι βλέπουμε ότι εκτείνεται μέχρι τη 15η μοίρα του Λέοντα, και τη 15η μοίρα του Σκορπιού.

Και μόνο από το γεγονός ότι οι πλανήτες που εμπεριέχονται σε δύο διαφορετικά στοιχεία (Λέων – φωτιά, Σκορπιός - Νερό) όπως επίσης και ότι αποτελεί το άθροισμα των 90 μοιρών = τετράγωνο και 45 μοιρών = ημί τετράγωνο δείχνει αμέσως ως όψη την πολυπλοκότητα της κυρίως όσον αφορά τις ακραίες τάσεις συμπεριφοράς του ανθρώπου (περίπλοκη έκφραση ιδεών και συναισθημάτων).

Το άτομο, παρουσιάζεται συναισθηματικά ασταθές. Συχνά παρασυρόμενο από τις δικές του κρίσεις και εκτιμήσεις χάνει τον έλεγχο των πράξεων του και συμπεριφέρεται σαν απρογραμμάτιστο ρομπότ. Η έλλειψη ψυχραιμίας, επίσης στον χειρισμό των υποθέσεων του – η οποία είναι εμφανής – δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Έχει την τάση να μην παραδέχεται τα λάθη του και ενόψει αντίξοων συνθηκών να δραματοποιεί τα γεγονότα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις δυσκολίες, αντί να προσπαθεί να βρει λύσεις να τις περιορίσει.

Ας δούμε, όμως, καλύτερα πως λειτουργεί χωριστά το ενάμιση τετράγωνο – φύση Λέοντα και πως φύση Σκορπιού.

Ως φύση Λέοντα: αντιστοιχεί στο ζώδιο του Λέοντα, στον πέμπτο (5ο) οίκο και στην εξουσία του Ήλιου, μας πληροφορεί για ηγετική ικανότητα και δράση, δίψα για αναγνώριση, επιβράβευση και την ευχάριστη πλευρά της ζωής. Με αυτήν την όψη ο άνθρωπος εμφανίζεται έντονα προσηλωμένος στο «εγώ του αδιαφορώντας για τους γύρω του, αλλά και έτσι με αυτήν, την πολλές φορές προκλητική συμπεριφορά του, αποξενώνεται. Ωστόσο η επονομαζόμενη ως κατώτερη όψη εκφράζει τη θέληση, τόσο που μέσω αυτής μπορεί να ξεπεραστεί η αλαζονεία, το πείσμα, ο εγωισμός ώστε η ζωή του να γίνεται πιο ευχάριστη.

Ως φύση Σκορπιός: αντιστοιχεί στο ζώδιο του Σκορπιού, στον όγδοο (8ο) οίκο και στον πλανήτη Πλούτωνα. Θεωρούμενη ως ανώτερη όψη λειτουργικά είναι πιο έμμεση από της κατώτερης. Όπως τα προβλήματα που προκαλούνται στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι πιο επιφανειακά. Είναι όμως, αρκετά σημαντική η εδραίωση της βαθύτερης κατανόησης των σχέσεων του ατόμου με τους άλλους. Οι όποιες τάσεις επιβολής όμως προκαλούν συναισθήματα αγανάκτησης και έντασης, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργείται ένα ανταγωνιστικό κλίμα. Την ίδια άρνηση και αντίδραση ωστόσο, εκδηλώνει και το ίδιο το άτομο όταν κάποιοι άλλοι προσπαθήσουν να του επιβληθούν και να το αλλοτριώσουν.

Σημείωση: Πολλές περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο βιβλίο μου «Η επιρροή των Όψεων»

 

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.