ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ - ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αγαπητοί φίλοι, με λύπη σας ενημερώνουμε πως η κυρία Καλογερά δεν είναι πλέον κοντά μας.

Πήγε στην χώρα των Αγγέλων ανήμερα του Πάσχα.

Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή 6/5/2016, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μία σύγχρονη Θεραπευτική μέθοδος
Λίγο πολύ όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι τα διάφορα χρώματα μας επηρεάζουν στην καθημερινή μας ζωή.

Σχετικά με το χρώμα, οι μυστικιστές και οι θεραπευτές πιστεύουν στην πανάρχαια δοξασία ότι το χρώμα είναι ζωή.
Το λεξικό ορίζει το χρώμα ως την υποκειμενική εντύπωση που έχει ο οφθαλμός όταν πάνω σ αυτόν προσπέσουν ορισμένου είδους φωτεινές ακτίνες.

Καθημερινά το χρώμα του φωτός ποικίλλει. Είναι διαφορετικό όταν έχουμε λιακάδα, συννεφιά, υγρασία, ξηρασία κ.λπ.. Αυτό οφείλεται στη σύνθεση των επτά διαφόρων χρωμάτων –ακτίνων, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι.

Οι μυστικιστές και οι θεραπευτές πιστεύουν στην πανάρχαια δοξασία ότι η σύνθεση των χρωμάτων με την μορφή των κυμάτων του φωτός είναι ο ορατός τρόπος έκφρασης του Θείου Πνεύματος, της Αδιαιρέτου Τριάδος. 

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, γνώριζαν τη δύναμη και την επιρροή των χρωμάτων γι’ αυτό μέσα στους μεγάλους ναούς τους όπως του Καρνάκι των Θηβών υπήρχαν αίθουσες βαμμένες με διαφορετικά χρώματα και τις χρησιμοποιούσαν για διάφορες θεραπείες.

Αρχαία χειρόγραφα μας αναφέρουν ότι στην Ινδία, την Κίνα και την Αίγυπτο, οι ιερωμένοι θεραπευτές είχαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα περί χρωματολογίας, βασισμένο στην αντιστοιχία μεταξύ επταμερούς φύσης του ανθρώπου και της επταμερούς διαίρεσης του ηλιακού φάσματος.

Οι σημερινοί ερευνητές της φυσικής, μεταφυσικής κ.α., εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις των αρχαίων – σε σχέση με τη χρωματοθεραπεία- σε πολλούς ασθενείς με θετικά αποτελέσματα. Σήμερα το ενδιαφέρον για τη χρωματοθεραπεία ξεκίνησε με τα πειράματα που έκανε σε διάφορα φυτά ο Ρόμπερτ Χαντ. Το βιβλίο του «έρευνες και φως» περιγράφει πως επίδρασαν επιλεγμένες δεσμίδες φωτός στην ανάπτυξη ορισμένων φυτών. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν και άλλοι επιστήμονες, όπως ο Ινδός Δ. Π. Γκαντιάλι, ο οποίος ανακάλυψε και –επιστημονικά τεκμηριωμένα - εξήγησε γιατί οι διάφορες έγχρωμες ακτίνες μπορούν να έχουν θεραπευτική επίδραση στον οργανισμό. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας ο Γκαντιάλι εκδίδει την «Εγκυκλοπαίδεια της φασματοχρωμομετρίας» και διδάσκει σχετικά με αυτό το θέμα στις Η.Π.Α.

ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι Θεωρίες του αναφέρουν ότι τα χρώματα αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες χημικές δυνάμεις. Για κάθε οργανισμό αντιστοιχεί ένα ειδικό χρώμα, το οποίο τονώνει και κάποιο άλλο αναχαιτίζει τη λειτουργία του. Έτσι αν κάποιος γνωρίζει την επίδραση του κάθε χρώματος για κάθε όργανο του σώματος μπορεί να το χρησιμοποιήσει στην περίπτωση που δυσλειτουργεί ένα όργανο του σώματός του. Σκοπός λοιπόν, αυτής της επιστήμης είναι η καταπολέμηση των ασθενειών με την εξισορρόπηση των χρωματικών ενεργειών μέσα στο σώμα.

Η Γη και όλοι οι ζώντες οργανισμοί πάνω σ’ αυτήν παίρνουν ενέργεια από τις ακτίνες του Ήλιου. Μετά από μία φασματοσκοπική ανάλυση βρέθηκε ότι τα γνωστά στοιχεία της Γης υπάρχουν και στον Ήλιο. Μέσω των ηλιακών ακτίνων φτάνει στη Γη διαρκώς ενέργεια λευκού φωτός στη γήινη ατμόσφαιρα, που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ζωής.

Κάθε άνθρωπος εκτός από το φυσικό του σώμα έχει και το αιθερικό του, το οποίο περιβάλλει το πρώτο. Μία από τις λειτουργίες του αιθερικού σώματος είναι η απορρόφηση της ενέργειας του λευκού φωτός από την ατμόσφαιρα και η κατανομή- κάθε χρώματος χωριστά- στο ανάλογο σημείο του σώματος. Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν δύο βασικές λειτουργίες, που ονομάζονται αναβολισμός και καταβολισμός. Η πρώτη στηρίζεται στη διαδικασία δομής και αναδομής, ενώ η δεύτερη στην ακριβώς αντίθετη και έχει σχέση με τον αποκλεισμό των τοξικών ουσιών και των περιττωμάτων. Για να υπάρχει καλή υγεία πρέπει ο αναβολισμός και ο καταβολισμός να βρίσκονται σε σωστή ισορροπία μεταξύ τους, τα οποία αποτελούν τον μεταβολισμό.

ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η σημασία των χρωμάτων
Σύμφωνα με τον Γκαντιάλι η κόκκινη ακτίνα του φωτός διατηρεί τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του συκωτιού, ενώ η ιώδης ακτίνα επενεργεί στη σπλήνα. Είναι το χρώμα του καταβολισμού. Ο ίδιος επίσης, ανακάλυψε ότι η σπλήνα καταστρέφει τα παλαιότερα ερυθρά αιμοσφαίρια και παράγει τα λευκά τα οποία καταπολεμούν τα βακτηρίδια.

Το κόκκινο χρώμα- το οποίο τονώνει τις λειτουργίες του συκωτιού- βρίσκεται από τη μία πλευρά του φάσματος και το ιώδες – το οποίο τονώνει τη σπλήνα- βρίσκεται από την άλλη πλευρά του. Το κυρίως χρώμα, αυτό που κρατάει την ισορροπία του λευκού φωτός, είναι το πράσινο, το οποίο ενεργοποιεί ή τονώνει ένα μικρό αδένα του εγκεφάλου, ευρύτατα γνωστός ως κύριος αδένας ο οποίος ελέγχει όλους τους υπόλοιπους.

Ο Γκαντιάλι μεταξύ άλλων αναφέρει: Τελικά καταφέραμε να βρούμε τον ισορροπιστή του σώματός μας και αυτός είναι το πράσινο χρώμα. Αυτό ισορροπεί τις αντίθετες λειτουργίες του συκωτιού και της σπλήνας, δηλαδή του αναβολισμού και του καταβολισμού και αυτό επιτεύχθηκε μέσω του εγκεφαλικού αδένα.

Από τα προαναφερόμενα είναι αυτονόητο πλέον, ότι το κόκκινο, το πράσινο και το ιώδες αποτελούν τα κύρια χρώματα στη χρωματοθεραπεία.

Ο Γκαλιάνι είπε επίσης, ότι: το κόκκινο, το κίτρινο, και το μπλε» είναι τα βασικά χρώματα για την παραγωγή των άλλων χρωμάτων, αλλά για τις πολύ ανοιχτού χρώματος ακτίνες ακολουθούνται διαφορετικοί κανόνες.

ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Θεραπεία δίχως φάρμακα
Μια δικαιολογημένη ερώτηση που θα μπορούσε να θέσει κάποιος είναι: Αφού υπάρχουν τόσες άλλες μέθοδοι θεραπείας γιατί να πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή των χρωμάτων; Η απάντηση του Γκαλιάνι είναι ότι η χρωματοθεραπεία έχει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχήν αποφεύγουμε να φορτώνουμε τον οργανισμό μας με φάρμακα, τα οποία δεν υπάρχουν στη φυσική σύνθεση του οργανισμού. Επίσης, οι χημικές ενώσεις άλλοτε είναι ευεργετικές και άλλοτε επικίνδυνες. Το να προσπαθούμε να εισάγουμε επικίνδυνα ανόργανα μέταλλα σε μία «οργανική μηχανή» είναι σα να προσπαθούμε να θρέψουμε ένα μωρό με ατσάλινες πινέζες για να το κάνουμε δυνατό.

Ένα άλλο επιχείρημά του είναι ότι κάθε παρέκκλιση του φυσιολογικού δημιουργεί αιτία για αρρώστια, αλλά οι γιατροί παρόλα αυτά με τη χορήγηση φαρμάκων αυξάνουν την οργανική ανισορροπία ή την αντιστρέφουν με δικά τους γιατρικά.

Τα φάρμακα μπορούμε να τα θεωρήσουμε ως αναξιόπιστα; Αν λάβουμε ως απόδειξη την αλλεργία που προκαλείται από πολλά φάρμακα ναι., η χρωματοθεραπεία δε προκαλεί καταστροφικές επιπτώσεις, διότι δεν ασχολείται με τα συμπτώματα, αλλά με τη ρίζα του προβλήματος. Πολλές ασθένειες του ανθρώπου έχουν τη ρίζα τους στο αιθερικό σώμα το οποίο εύκολα μπορεί να καταστραφεί από ισχυρά φάρμακα.

Όμως η χρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί απλά, το χρώμα που ταιριάζει στο αιθερικό σώμα. Έτσι, εφαρμόζοντας τη θεραπεία μέσω των χρωματικών ακτίνων αντί για φάρμακα μπορούμε να έχουμε ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα χωρίς αρνητικές επιδράσεις.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι για κάποιο λόγο η ιατρική χρησιμοποιεί το δονητικό φάσμα φωτός που βρίσκεται ακριβώς κάτω και πάνω από την ορατή δέσμη φωτός αλλά δεν αναγνωρίζει τις θεραπευτικές ιδιότητες του ορατού φωτοφάσματος. Αυτές όμως οι υπέρυθρες και υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή στον ιστό των κυττάρων, αν χρησιμοποιηθούν υπέρμετρα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, αν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα κάποιο χρώμα, από το ορατό φάσμα φωτός προκαλεί μόνο μία παροδική λειτουργική ανισορροπία.  

“ΑΣΤΡΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

πρωτη δραστηριοτητα το 1985

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΖΩΔΙΑ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ 1986 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ
“Ή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ”

 

social media

H Γιώτα Καλογερά στα social media (Twitter, Facebook, Google+), διαβάστε τη στον Blogger και δείτε τα video στο κανάλι της στο Youtube.

Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter) για να μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας αλλά και τις νέες μας δημοσιεύσεις.